Učitelj

400 У ЧИТЕ ЈЕ

Богосав Вукићевић, Мих. М. Станојевић, Влад. К. Петровић, Ант. Стојиљковић, Ил. Радосављевић, Мих. Милошевић, Свет. С. Поповић, Ст. Станишић.

1. Г. Урош Благојевић предлаже да се одбори — Главни и Надзорни — конституишу.

По овом предлогу Главни одбор се конституисао овако:

Председник, потпредседник, благајник и уредници да остану | иста лица која су била и прошле године, а за секретара је иза- | бран Живко Јовановић. За магационера је изабран г. Петар Лукић.

2. Г. Мих. М. Станојевић предлаже да се чланови Главног |

Одбора поделе на одсеке према пословнику Глав. Одбора.

Главни Одбор решава: Да у књижевно-национални одсек уђу: Мих. М. Станојевић, Станиша Станишић, Светислав Поповић, Ди- | митрије Лазаревић и Мих. Милошевић из Београда; а из унутрашњости: Јован Поповић и Жика Радосављевић.

У представнички одсек да уђу а) из Београда: Ђорђе Јовановићб, Живко Јовановић и Гр. Аџемовић; 6) из унутрашњости: Драгутин Михаиловић и Милутин Станковић.

У финансиски одсек да уђу: а) из Београда: Стева Ђорђевић, Петар Лукић и Анта Стојиљковић; 6) из унутрашњости: Мих. Максимовић и Војислав Шумкарац. 5

8. Председник предлаже да се члановима Управе из унутрашњости изда попутнина.

Управа решава да се из благајне изда:

Проки Дамњановићу из Видровца попут. и дневнице 49 дин.

Милутину Станковићу из Стублина ,„ > 20. Живојину Радосављевићу из Тршића ,„ Уа О Јови Поповићу из Г. Милановца “ “ 4 Еогосаву Вукићевићу из Опарића , - о Мих. Максимовићу из Ваљева 5 % Оба Влади Петровићу из Лесковца 5 . 20 Бошку Пилетићу из Азање . “ 90:15 Драг. Михаиловићу из Закуте | ђ 55.

Са овим је ова претходна седница закључена.

Председник

Секретар, Главног Одбора,

аив. Јовановић ЊЕ " 6 Урош Благојевић Чланови Главног и Надзорног Одбора;

Прока Дамјановић, Жив. М. Радосављевић, Бошко Лалетић, Милутин бтанковић, Бог. М. Вукићевић, Мах. М. Станојевић, Вл. К. Летровић, Ант. Стојиљковић Ил. Радосављевић, Мих. Л. Милошевић. Свет. 6. Лоповић, Ст. 6. Станишић, Жив. Јовановић, бтево Ђорђевић.