Učitelj

Ред пловидбе

на лађама Срп. Бродарског Друштва.

Београд-Дубравица. Полазак 7 ч. изјутра, долазак у 14; повр. у Београд у 5 ч. по подне. Воз за шетњу: полазак 7 ч. изјутра; долазак у 9 ч. ноћу.

Београд-Шабац и обратно. Полазак у 7 ч. изјутра; долазак 2 ч. по подне и то: понедељником, средом и петком. Повратак из Шапца уторником, четвртком и суботом у 12 по подне. (Полази гз Шапца у 7). Лађа за шетњу недељом полази у 1 ч. изјутра а враћа се истог дана у 8 ч. у вече.

Београд-Радујевац. Полазак из Београда недељом и средом у 7 ч. у вече; долазак у Радујевац 3, 15 после подне. Повратак из Радујевца понедељником и четвртком у 8 ч. у вече а долазак у 9 час. у вече идућег дана.

Објаве Учит. Удружења и уредништва | „Учитеља“ |

1. Учитељско Удружење има на распродају ових књига за по-

клањање ученицима о годишњим испитима.

Бићеш р деница, цена 1,20 •

Напредгк, цена 0,60 дин.

Мала Србадија повезана за 1906/7 и 1907/8 укоричена цена 1,50 дин.

Обраћамо пажњу друговима и члановима нашег удружења м, молимо их да поручују и ове књиге, поред · сталих, за поклоне, ,

2. Моле се другови да заосталу претплату на „Учишељ“ ни „Малу Србадију“ како за ову годину тако и за остале, што пре пошљу Уредништву.

8. Међу послатим рукописима за „Учитељ“ има доста примљених али због ограниченог простора у листу не могу бити многе лепи радови штампани. Моле св п. сарадници да се стрпе за ову годину јер ће се гледати да се у наредној години „Учитеља“ повећа и прошири обим листа тако како: ће моћи бити што већи број ових радова штампан. о