Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 1003

сторице учитеља-ца, који су се уписали за редовне чланове удружења и послали менице место новца.

Одлучено: прима се к знању с тим, да се известе да за сваку меницу унапред пошљу по (10) десет динара отплате.

Х.

По предмету стечаја расписатог још пре неколико година за „Помоћнице“ читанкама за све разреде, повео се је разговор о томе: шта да се ради са рукописима, који још нису прегледани од стране одређених референата. Пошто је утврђено, да је „Помоћница“ за 1 р. одбијена а „Помоћницу“ за П р. писци су узели натраг, то је одлучено: |

Да се послати рукописи „Помоћница“ за Ши ТУ р. пошљу ранијим референтима, да исте прегледају до краја месеца марта.

ХИ.

По овлашћењу скупштинском, а по предмету изложбе Учила, коју је приредио г. Телебаковић, учит. приликом учит. скупштине.

Одлучено је: да се г. Телебаковићу учитељу за приређену изложбу изда на име награде 400 дин.

Х..

Решено је: да се у пансионат прими Емилија, кћи Мих. Бугариновића учитеља, по правилима.

ХМ. у

1. По акту благајне Бр. 42. од 29/ХП 1913. године, којим се доставља списак учињених издатака у суми 358,26 дин. за издржавање пансионата; ] :

2. По акту Бр. 43. од 41 1914. г. којим се по списку достављају учињени издаци за пансионат у суми 838,85 дин.;

3. По акту Бр. 44. од 111. 1914. г. којим благајник по списку тражи: 1. да се исплате рачуни: за оправку пећи; за 7 хиљада Кг. угља, за надничаре и за месо, у суми свега 895,60 дин. и 2. да је већ исплатио рачуне за: ћебад, за судове, за даске и летве, за хартију за „Учитељ“ и „М. Србадију“ и канцелар. ствари у суми 5845,15 динара. -

4. По акту Бр. 41. од 251 1914. г. којим доставља 5 рачуна за исплату и то: А. Ристићу повраћај кауције; електричном друштву, д-р Рибникару, праљама и Јовану Гелебаковићу учитељу из Крњева награда за изложбу у износу суме свију рачуна по овоме акту 832,50 дин. Одлучено је:

Прима се к знању с тим, да се одобрава исплата учињених издатака за пансионат и по осталим рачунима, а неисплаћени рачуни да се могу исплатити.

После овога овај је састанак закључен.

Секретар - Председник Мил. Ђ. СТАНОЈЕВИЋ Урош БЛАГОЈЕВИЋ

64=