Učitelj

1006 УЧИТЕЉ

изабрани одбор. После кратких напомена усвојен је текст овога |

писма онако, како је предложен и решено је да се оштампа у 3 хиљаде примерака. | П.

Вођен је разговор о намераваном концерту, који би требало спремити за учитеље на учит. течају а у интересу међусобног упознавања, измена мисли и будућих другарских веза. Одлучено је: да тај концерат са закуском буде 16. овог месеца.

Ш.

По молби Михаила Узуновића, учит. из Велеса, који је овде на курсу, одлучено је: Да се његова ћерчица прими у пансионат бесплатно за два месеца.

М.

Прочитан је реферат г. Мих. М. Станојевића члана секције за словенске ствари поводом писма г. Јове М. Поповића, школ. надзорника о кредиту у 200 дин. за долазак г. Хајнија председника савеза слов. учитеља.

Одлучено је: шта у смислу реферата треба известити г. Поповића. Са овим је састанак закључен.

Секретар 5 5 ; Председник Мил. Ђ. СТАНОЈЕВИЋ Урош БЛАГОЈЕВИЋ

ХШ. САСТАНАК ГЛ. ОДБОРА "ОД 3. ФЕБРУАРА 1914. ГОДИНЕ

Били су: гл. Димитрије Соколовић, Урош Благојевић, М. В. |

Поповић, Милутин Станковић, Мил. Антоновићева, Гвозден Јовановић. Мих. П. Милошевић, М. Ђ. Станојевић, Благоје Чоловић, Цед. Тодоровић, Мих. Сретеновић, Дим. Лазаревић, Ант. Мла-

деновић.

Ћ Прочитан је и примљен ХП. састанак.

ЦЕ

Г. Дим. Соколовић усмено реферише по предмету везивања и апшења Свет. Недељковића учитеља а на основу податак, а које је могао добити у министарству унутрашњих дела. Дело је јошу ислеђењу, и тачни резултати истраге, из којих би се могла видети права истина, још нису познати.

Ш.

Г. Гвозден Јовановић, члан Гл. Одбора, чита писмен реферат Е

о „Колегијалном суду“.