Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 1007

Одлучено: да се правила штампају са рефератом и разашљу збор. управама на проучавање како би се могла донети одлука о установи тога суда код свију збор. управа.

М.

Г.Г. Мих. П. Милошевић и Ст. Ј. Ђорђевић реферишу о књизи под насловом „Рајина књига“ од Н. Сретеновића, који исту нуди, да је Гл. Одбор распрода и од чистог прихода да се упише за члана добротвора дете г. Сретеновића, који га је својом смрћу веома уцвелило и ожалостило.

Одлучено је: да Учит. Удружење не може да усвоји понуду г. Сретеновића за распродају поменуте књиге.

М.

У пансионат је примљено дете г. Уроша Петровића учит. у Јагњилу, срез јасен. окр. крагујевачки по условима за чланове удужења.

МЛ.

По писму дебарског школ. надзорника, одлучеко је: 1. да се пошље „Учитељ“ и „М. Србадија“ за 8 школа као претплатницима, а 2. да се за библиотеку пошље по један примерак друж. издања бесплатно.

МИ.

По писму члана Гл. Одбора г. М. В. Поповића, дато је лично обавештење, пошто је и он био на седнци. Са овим је састанак закључен.

Секретар Председни« Мил. Ђ. СТАНОЈЕВИЋ Урош БЛАГОЈЕВИЋ

САСТАНАК УПРАВЕ УЧИТ. УДРУЖЕЊА ОД 21. ФЕБРУАРА 1914. ГОД.

Били су: Урош Благојевић, Дим. Соколовић, Мих. М. Станојевић, Мил. Ђ. Станојевић, М. П. Милошевић, Пера Јосимовић, Риста Јанушевић, Срдан Новаковић, Тодор Илић, Дим. Пауновић, Богосав Вукићевић, Анта Младеновић, Недељко Игњатовић, Ст. У. Ђорђевић, Савка Радичевићева, Милева Антоновићева.

|

После извештаја одређеног одбора за приређивање ручка у част учитеља — курсиста, одлучено је:

~