Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 1017

љима рекао, да ће њихово материјално стање поправити у најскоријем времену.

Богосав Вукићевић, констатује, да је учитељска скупштина једногласно одлучила да се не решава само питање о млађим учитељима, а не старији учитељи. То побољшање, међутим и није било законско него неким додацима.

Г. председник Урош Благојевић изјављује, да је г. министар члан владе и све што је радио и обећавао, чинио је са знањем владе и он као представник групе, која је на влади, налази: да је за све одговорва влада, а не лично министар. Ако остане ова влада а пројекат не изиђе позваће се ван. скупштина.

Милутин Станковић вели да код г. председника има извесне нелогичности за в. скупштину. Ми смо другови и пријатељи, треба да смо искрени. Ја не разумем зашто се сада жели ван. скупштина. Баш и блок да дође за њу нема разлога. Наша је ствар пропала још пре ове кризе: моменат је прошао и то треба утврдити.

Ђ. Којић. Не јамчи, али верује, да ће се законски пројекат остварити ако остане ова влада, јер је то изјавио и г. Министар да су велике последње плате и да он сада ради на томе да изведе то смањивање максималне плате, како би се целокупни издатак могао свести на суму, на коју би сви пристали.

Председник предлаже: да се у недељу 10. ов. месеца, одржи седница Управе Удружења, на коју ће се одлучити питање о сазиву в. скупштине. Предлог се усваја.

П.

На предлог С. Радичевићеве и. М. Кокановићеве, одлучено је, да се на име помоћи пев. друштву „Цар Урош“ изда из дружин касе 150 сто педесет динара. ;

Са овим је састанак закључен.

Секретар Председник

Мил. Ђ. СТАНОЈЕВИЋ Урош БЛАГОЈЕВИЋ

САСТАНАК УПРАВЕ УЧИТ. УДРУЖЕЊА од 11. МАЈА 1914. год.

Били су присутни: гг. Председник Урош Благојевић и чланови: Анта Младеновић, Бл. Чоловић, Душан Михаиловић, Дим. Лазаревић, Драг. Младеновић, Ђ. Којић, Јов. Јанковић, Мил. Антоновићева, Милутин Станковић, Ник- Ј. Михаиловић, Риста Јањушевић, М. Радоњић, Срд. Новаковић, Богосав Вукићевић Јов. Динић, Св. Ивковић, М. П. Милошевић, Ч. Тодоровић, Д. Пауновић, Тодор Илић. Бележио секретар, М. Ђ. Станојевић.

Као гости били су г.г. народ. посканици: Илија Илић, Мил. Стевановић и П. Вуксановић.

УЧИТЕЉ 65