Učitelj

984 у фи ТЕ Љ

ковић је рекао, да клуб његове странке још није решавао о учитељском питању, и не може казати ништа у име странке. Он, лично, високо цени просвету и њене раднике и налази, да држава у свом сопственом интересу треба да реши учитељско питање. Што се тиче рада с његове стране, и у клубу и у скупштини, учиниће све, што може, да се то питање реши у корист школе и учитељства.

Са овим је овај састанак закључен.

Секретар Председник Мил. Ђ. СТАНОЈЕВИЋ Урош БЛАГОЈЕВИЋ

ТУ. САСТАНАК УПРАВЕ УЧИТЕЉ. УДРУЖЕЊА ОД 8: ДЕЦЕМБРА 1913. ГОДИНЕ

Били су присутни: Урош Благојевић, Мих. П. Милошевић, Груја Аџемовић, Димитрије Соколовић, М. Ђ. Станојевић, Ст. У. Ђорђевић, Ђ. Којић, Милутин Станковић, Мих. М. Станојевић, Милосав Радишић, Дим. Пауновић, Милева Антоновићева, Петар Ђурић, Чед. Тодоровић, Дим. Лазаревић, Анта Младеновић, Љубиша "Марковић, Богосав Вукићевић.

|

На дневном је реду било: попуњавање празних места у Главном и Надзорном Одбору.

1. У Надзорном Одбору, од чланова из Београда, остала су ова празна места: >

1. Јована М. Поповића, који је отишао за надзорника у унутрашњост; 2. Милосава Радишића, који је изабрат за управника Дома; 3. Петра Ђурића, који је изабрат за васпитача и економа; 4. Милије Луковића, кандидата за школ. надзорника; 5. Богосава _ Вукићевића, на основу писмене његове представке, и 6. Душана Н. Илића, који је поднео оставку.

На њихова места изабрати су:

а.) Из Београда : гл. Тодор Илић, учитељ ; Милутин Радишић, учитељ; Пера Јосимовић и Јован Динић учитељи из Београда као. нови, а Богосав Вукићевић утврђен за члана као скупштином већ изабрат. - о 6.) Из унутрашњости изабрат је: Јован Јанковић, учитељ из Шапца.

|

2. Из Главног Одбора, од чланова из Београда због промене еста становања иступили су из чланства гг. Михаило М. Стевановић и Станиша С. Станишић, који су постављени за школске. надзорнике. _ | На њихова места изабрати су: гг. Благоје Чоловић и Риста Јањушевић, учитељи из Београда.