Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 993

М.

На место Милутина Станковића, који је изјавио, да не може ићи на прославу Миланског Едикта, изабрата је г-ђа М. Антоно"вићева. М

гл, Председник Удружења, Урош Благојевић, Гр. Аџемовић, Срдан Новаковић и М. Косановићева одређени да оду поново код г. Министра Просвете, да га умоле за решење учит. питања и да чују његову последњу реч.

МЕ.

По писму г. Министра Просвете ПБр. 22520. којим јавља: 1. да је ствар о укидању оцене за ратну годину упутио Просветном Савету на мишљење; 2. редуцирање наставног програма за ову школску годину, извршиће школ. надзорници са учитељ. већима и 3. да је намеран, да због ванредних ратних прилика, законодавним путем продужи рок за полагање учит. испита, па очекује, да му и Учитељско Удружење изложи: шта би требало још законодавним путем регулисати од питања, која су последица ратних прилика.

Одлучено: Да Мих. М. Станојевић, Милутин Станковић, Благоје Чоловић, Чед. М. Тодоровић и М. Радишић проштудирају овај акт и спреме за идућу седницу одговор.

На предлог Управника Дома и економа одлучено је:

1. Да економ, управник и Груја Аџемовић нађу и погоде мај стора, да у свима одељењима, сем перионице, обије малтер са зидова у колико је влага дохватила.

2. Да економ погоди мајстора, који ће на спољним вратима за сутерен иставити дрвене „фидунге“ и место њих наместити стакло.

3. Да Председник, Управник и економ нађу мајстора и погоде с њим, да изврши преграде између спратова на пансионату и

4. Да економ са г-ђом Савком Радичевићом набаве за учитељски Дом (14) четрнаест већих и бољих огледала и два већа са. _ хата. После овога овај је састанак закључен.

Секретар Председник Глав. Одбора Мил. Ђ. СТАНОЈЕВИЋ Урош БЛАГОЈЕВИЋ

МШ. САСТАНАК ГЛАВНОГ ОДБОРА УЧИТЕЉСКОГ УДРУЖЕЊА од 28. ДЕЦ. 1918. год.

Били су присутни: Урош Благојевић, Михаило П. Милошевић, Ст. У. Ђорђевић, Дим. Лазаревић, Чед. М. Тодоровић, Милутин Станковић, Благоје Чоловић, Никола Михаиловић, М. Кокановићева, Мил. Ђ. Станојевић, Душан Михаиловић.