Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 995:

МИ.

Прочитана је оставка Њ. Којића на чланство у редакционом · одбору „Учитеља“ због тога што се не слаже у правцу и начину уређивања „Учитеља“ са садашњим уредником „између њих је у томе велика, велика разлика.“ Одлучено је: да му се уважи оставка. _

МШ.

Прочитано је писмо Ђ. Којића члана Гл. Одбора, којим ставља, своје примедбе на уређивање „Учитеља“ а специјално на уређење честврте свеске „Учитеља“. Одлучено је:

„Примедбе послати редакционом одбору „Учитеља“ да их: као надлежан проучи и поднесе нзвештај о њиховој основаности._

[Х.

По предлогу уредника „Учитеља“ и указаној потреби одлучено је:

1. Да се лист „Учитељ“ и „М. Србадија“ шаљу бесплатно. свима надзорницима у новим крајевима за ову годину;

2. Да се „Учитељ“ за ову годину шаље бесплатно: гл. Андри. Николићу, председ. народ. скупштине; Стојану Новаковићу пред. Мин. у пензији; Стевану М. Окановићу професору и Јовану Ђ. Јовановићу професору учит. школе.

3. Да се децембарска свеска „Учитеља“ пошље овим лицима: гг. Н. Пашићу, Стојану Протићу, Ог. В Вељковићу, Милораду; Драшковићу и Лази Пачу-у.

4. Да се слагачима и фактору штампарије, у којој се штампају дружин. листови изда за нову годину на име напојнице по, 10 динара.

ХН.

Одлучено је да се на дан 29. ов. м. т. г. одржи седница Уп-. раве Учит. Удружења са дневним рддом: Одговор на писмо г. Министра Просвете о прешним просветним питањима која би требало, решити законодавним путем.

Са овим је овај састанак закључен.

Секретар. Председник. Мил. Ђ. СТАНОЈЕВИЋ Урош БЛАГОЈЕВИЋ

МП. САСТАНАК УПРАВЕ УЧИТ. УДРУЖЕЊА ОД 29. ДЕЦЕМБРА, 1913. године.

Били су присутни: Урош Благојевић, Ст. Ј Ђорђевић, М.Ђ. Станојевић, С. Радичевићева, Груја Аџемовић, Мил. Станковић, Бл. Чоловић, Јован Динић, Мих. П. Милошевић, Св. Ивковић, Мих. М.