Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 997"

ТХ САСТАНАК ГЛАВНОГ ОДБОРА УЧИТ. УДРУЖЕЊА ОД 4. ЈАНУАРА 1914. ГОДИНЕ.

Били су: П.председник Д. Соколовић и чланови: Риста Ја-. њушевић, Ђ. Којић, Ч. Тодоровић, М. Кокановићева, Мил. Антоновићева, Мих. Сретеновић, Гв. Јовановић, Милутин Станковић, Н.. Михаиловић, Мих. Станојевић, Ант. Младеновић, Бл. Чоловић.

1.

Решено је да се приме у пансионат: једно дете Томе Јаковљевића, учит. по цени од 50 дин., М. Костићева, уч. УП р. гимн. по цени од 60 дин., Изузетно само за ову годину; кћи Томе Јевтића, учит. за 80 дин. Загорка, кћи почив. Жив. Станковића учит.. бесплатно једно дете пок. Дим. Илића привремено док се не добије тражени извештај и према њему донесе дефинит. одлука.

Ц.

По молби Ивана Алексијевића учитеља, одлучено је да му се: не може учинити по молби, да за своју децу плаћа на крају месеца, јер је то противно правилима о пансионату, која изриком траже, да се за цео месец издржање полаже унапред.

Ш.

По писму Светислава Б. Бакића учит. из Рановци о престанку“ Млавске учитељске организације а с обзиром на правила те организације, од којих је један примерак послат Главном Одбору, одлучено је: да се сва имовина те организације прими на чување.

М.

По писму Цветка Радојичића учит. који моли Главни Одбор, да се заузме код Г. Министра Просвете да му се исплати хонорар. као деловођи окр. шк. одбора из ранијих година одлучено је:

Да се молилац обрати Министарству Просвете пошто Удружење не може овакве ствари расправљати.

По усменом предлогу Ђ. Којића и Милутина Станковића да. се учитељима из нових крајева укаже што већа пажња, да се упознаду изближе са нама, одлучено је:

Да Управа дома размисли о томе да ли би се могла у Дому; приредити једна седељка у томе циљу.

Са овим је овај састанак закључен.

Заступао секретара Подпредседник

: Дим. Ј. Соколовић.

Х. САСТАНАК ГЛАВНОГ ОДБОРА УЧИТ. УДРУЖЕЊА ОД 11. ЈАНУАРА 1914, год.

Били су: Урош Благојевић, Чеда Тодоровић, Мих. Станоје-. вић, М. Ђ. Станојевић, Мара Кокановићева, Милева Антоновићева,,