Učitelj

"680 Учитељ

трн

Интонација: Трајање т. на: "Мењање постепено с Мотивирано вариблагог на оштар тон јететом ритма

= 7

МЕ ЊЕ Х ~

МЕЛОДИЈА Умножена хармонија.

OE JIE: JIE:

Нови професори педагози, Г.Г. д-р. Драг. Изонић и “Во Р. Младеновић супленти учит. школа положили су про- фесорски испит, Чегтитамо.

ж

Признање година службе, Одбор за молбе и жалбе у "Народној Скупштини донео је ово начелно решење у погледу признања године службе учитељима-цама који су ометени ратом биле спречени да буду постављени за учитеље- осн. школа по свршетку школе:

„Учитељима, који су свршили учитељску школу од 1. маја 1912. год. па до ]. јануара 1919. год. у земљи или на страни, па нису постављени за сталне учитеље по свршеном школо"вању, било што су ступили у војску, било из какве других узрока створених ратом, признаје се све време протекло од свршетка школе па до постављења, у године сталне службе за пензију и повишице по одбитку времена обавезног служења у сталном кадру, но без права на накнаду за протекло време и стим да за ове уважене године уплате у пензиони фонд потребне суме.

Учитељицама, које су свршиле учитељску школу у земљи или на страни у времену од 1. маја 1914. до 1. јануара 1919. год. а из разних ратом створених узрока нису одмах могле "бити постављене за сталне учитељице, ово време, по одбитку "6 месеци, урачунаће се у године сталне службе без права на накнаду за протекло време и с обавезом да уложе потребну суму у пензиони фонд.

Привременим учитељима и учитељ. заступницима или врпшиоцима учит. дужности који су положили учит. испит за