Učitelj

4 Учитељ

и млађи радници, измењивати мисли и опажања из своје школске праксе и искуства, такмичити у раду, и, оцењивати појаве које се појављују у педагошкој, литератури и нашој и страној, и друштвеном животу. Ту ће се налазити учитељи и са својим некадашњим. наставницима, који су им у школи давали упута за њихов позив и рад, и с којима ће се он разговарати како је теорију, коју је од својих наставника примао, у пракси примењивао и колико је налазио оправдања. тих теорија у пракси.

Уредништво ће се старати да „Учитељ“ буде све: бољи и бољи, јер ће тиме и углед учиТељства бољи.

Али и читаоци и претплатници „Учитеља“ треба. са своје стране да учине све те да омогуће остварење: наших жеља и намера.

Ми држимо да не треба ниједног учитеља из ма. ког краја наше простране и уједињене отаџбине да. буде, који не би примао овај свој стручни лист. 10 нам је и морална дужност према правилима. Ко је: баш у такој немогућности да га плаћа, треба да бар толико учини да његова школа прима „Учитеља“, јер: је он и препоручен од стране Министарства Просвете.

„Учитељу“ је једини извор и услов за опстанак прешплаша. Њу треба не само осигурати већ и што пре послати. i

Услед повишених штампарских тарифа и цена листу је морала бити повишена, и она ће износити за ову школску годину за школе 60 динара а за чланове Учитељског Удружења 40 динара. |

Сараднике молимо да у својим написима буду што краћи јер ће тако моћи пре доћи на ред њихови радови, пошто имамо врло много и добрих радова, који“ су примљени, и који одавна чекају на ред да се: штампају.

Уредништво.