Učitelj

266 Учитељ

у разреду приповеда, а кад види да му многи верују, онда ужива што их је могао преварити. Ретко када се он љути, преко свега пређе као да није ништа било. Но кад се љути. онда би најрађе око себе све потукао.

У разреду ужива особите симпатије. Сви га воле, јер се неће никоме замерити. Свакоме саучеснику радо помогне и покаже што само зна и може. На улици се увек долично понаша.

Гдекада се одразује на његовом лицу жалост, а узрок томе траже његови другови у породичним приликама које су доста бедне. „Он је сиромашан и марљиво учи, само- да реши своју мајку бриге и да њој једном може помоћи. Своју мајку он увек слуша, те је узор дечије љубави према мајци. -

Суд једног колеге у целости гласи: ;

ВЕНЕ је добар и уљудан. Никоме зла не мисли ни не чини. Сваком радо помогне гдегод може. Лепо свира гласовир, виолину и хармониј, дакле, глазбен је. Воли збијати шале. Никад никога неће вређати, а ако што лоше учини, одмах се покаје и призна погрешку. Марљив је. Радо се забавља, Гдекад је жалостан, а то сигурно ради породичних прилика. Доста је сиромашан. Он је најбоље душе и срца од свих колега и колегица. Он је заиста „најбољи. Нису то само празне речи, већ је Е збиља најбољи.

Врлине: Мане:

глазбен | 84%, задиркивање у колегице 34% колегијалан 8876 воли се препирати — — 15% НК 38", превртљив – — — — —– 19 весељак ИЗВ 1167 воли шале ЗОРАИН У АНИ С ВН за пи СА али уљудан 30 ОРОДЕИН и тен саритти т симпатичан 309 непристојан — — — — — 7% доброг срца 1978

Кад је Е прочитао овај приказ, дао је одмах овај писмени одговор:

„Читајући ову монографију могу казати да сам се у којечему изненадио. Нећу да стављам много примедаба али ипак морам казати да су колеге нешто погодиле а нешто и нису. Из гледа да сам у разреду доста омиљен међу свима, иако ја знадем да није баш тако. Што се тиче глазбе, могу казати да у њој уживам. Колеге навађају да сам веселе ћуди. што не поричем. Неки су навели да волим задиркивати колегице, али ја не знам како су до тога дошли, јер велика је разлика између задиркивати и шалити се. Много би тога било још за приметити, али зашто да побијам судове мојих колега и колегица. Што се тога тиче опис није баш лош.“ :