Učitelj

Учитељски колеџ 389

педагогике (8 проф.), погледи на школски надзор, истраживања на пољу секундарне педагогике (1 проф.), семинарске вежбе из секундарне педагогике (4 проф.), надзорничка делатност у средњој школи (2 проф.) експериментална делатност у секундарној педагогици (4 проф.), увод у секундарну педагогику (1 проф.), наставни предмети у средњим школама (1! проф. и више специјалиста); дидактика средње школе: примена модерних теорија (1 проф.), методи и опсервација (2 проф.), управљање учењем у средњој школи (2 проф.), дидактика ниже средње школе (1 проф.) адолесцентни ађустмани (1 проф.) новитети у секундарној настави (9 проф.) администрација у средњој школи (1 проф.), делатности ван наставнога плана и програма (1 проф.) проблеми у администрацији средњих школа (1 проф.) средњошколска управа (8 проф.), нижа средња школа (1 проф.), принципи средњошколске педагогике (1 проф.), Џуниор колеџ, администрација воћства у средњој школи.

Бакалауреатски степен добива се на америчким университетима по довршењу четворогодишњег курса на колеџу, нижега одељења (Опдегетадиаје Руоп) университетског. Ако неко дође на Учитељски колеџ Колумб. университета директно из средње (Моћ) школе, тражи се од њега дау своме индексу има уписаних и слушаних 120 наставних тачака (рог 5), што се може добити за време од 4 године. Али будући на овај колеџ долазе за слушаоце и школски људи са школском спремом и праксом у циљу да се на њему усаврше у својој струци и да стеку први академски степен који немају, колико ће времена учити они у овом колеџу, зависи од претходне школске спреме њихове. Од оних који долазе са спремом двогодишње учитељске школе тражи се да покажу 60 наставних тачака, 2 године учења; од оних који имају три године рада на неком прворедном колеџу тражи се 30 тачака или годину дана учења на овом Колеџу. Од свакога кандидата захтева се да је резидентан слушалац овога Колеџа бар годину дана.

Кандидати за први академски степен (Васћејог ог Ат5) на овом Колеџу, морају да изаберу главни предмет уз који иду и одређени споредни предмети.

Магистарски сшепен, Мазјег ог Аг, Мазјег 01 Зстепсе, не може се добити ако рефлектанти нису стекли претходно први степен академски. Учење за овај први виши академски степен траје најмање годину дана. И за мастерски степен тражи се од кандидата да је провео годину дана на овом Колеџу као резидентан слушалац. Испит се полаже из главног (тајот) и споредних предмета. Пре положенога испита мора да буде примљена кандидату магистарска дисертација која се пише из круга главног предмета.