Učitelj

552 У ИВ.

(Меће се само један чешањ). Од једне главичице.до друге колико треба да буде одстојање» (За једну шаку). Колико одстојање треба да буде од једног чешња до другог» (Исто толико). Зашто (Да има довољно места да се развија и храни). Шта радимо кад лук посадимог (Покријемо га земљом и оставимо). Шта радимо ако су веома сушни дани» (Заливамо га). Кад се обично залива лук» (У јутру и вече). Шта ће бити после неколико дана (Лук ће да изникне). Шта ће још са луком да изникне2 (Изникнуће и трава). Шта радимо са травом> (Њу треба оплевити). Кад је најлакше плевити 2 (После кише). Зашто» (Зато што је земља мека и трава се лако чупа). Понављање.

Шта још садимо у градини» (Кромпир) Како земљиште припремимо за кромпир (Изриљамо га добро). Заштог (Да има влаге). Па онда» (Направимо оџаке или кућице). Шта су то оџаци» (То су рупе у земљи дубоке 10—15 см. а широке 20—25 см.). Шта се ради, кад су оџаци готови (У њих се сади кромпир). Како» (Исече се здрав кромпир на толико делова, да на сваком делу има по три окца). Зашто требају та окцар (Да се из њих развије биљка). По колико тих делова мећемо у оџакр (Обично по 3—4 дела). Шта радимо са оџаком кад тако у њега метнемо семе» (Онда оџак покријемо). Шта бива после извесног времена» (Кромпир никне и појави се из земље). Шта се ради са травомг (Плеви се и чисти), Кад се кромпир вади из земље» (Крајем лета). Понављање. Очигледно показати делове кромпира, који се мећу у оџаке. |

Поред лука и кромпира шта још гајимо у градини> (Пасуљ). Како се пасуљ сеје» (У оџаке). По колико се зрна меће у оџакрг (По 5—6 зрна). Шта бива после неколико дана > (Пасуљ изникне). Шта прво избије» (Стабљике и лишће). Онда» (Цвет). А после (Род). Какав је род у пасуља 2 (Меуна). Показати. Понављање.

Шта још сејемо у градиниг (Шаргарепу, пашканац, салату, цвеклу, паприку, патлиџан). Шта радимо, да би семе боље никло и напредовало (Заливамо). Још» (Плевимо и окопавамо). Показати семе од поврћа. Зашта нам служи поврће» (За исхрану). Какво је по хранљивости»г (Поврће је врло здрава храна). Нацртајте поврће.

А. Радојевић

Маја Ашђес

Ргедатдатпје и ТУ гагх. озп. зКо!е

Ко зи о Би реписр (Менказ! Кој! зи шпан уепка ттпапја).

Кад је БЛо реписа» (Џ зтаго угете). А ФЧапаз> (Рапаз ћћ узе пета). Ко је обђгафуао пјрћоуа птпапјаг (5еас!).