Velika Srbija

>В Е Л И К А

И Ј А«

ВРОЈ Ј37

Иове књиге

Ј' ПРВОЈ ПРОДАВНИЦИ СРП. КНМГА М. Ристивојевића > СОЛУНУ

Пвашле су нз штгмпе и пу штене су у продгју ове књиге: Са српског фронта. Од Ђ Ла-\У дица 3 ?:™.« еЈУ у3 заревића. Цена 0 50 д. На помолу. Од Ива Ђипика

ресторан „Београд Могу се добитн: Српске књиге: »На Помолу«, 1‘50. »Са српског фронта«, 0 50. »Косово српске нар. песме« 7 '»Сећање на отаџбину« 1 '„Српске ратне песме“ Гв Тешко ли Је робљу робовање и С‘30 »Спомен мишарске победе« 0 30 „Српска Ччтанка Ружа и Г50 „Српска Ччтанка Цвеће и 0 70 „Беседе Игумана МетодиЈа и 0 50 »Антихрнст истинито прорицање у 1600 г.« 0'30. Српски Календари РЕЧНИЦИ СТЕВОВИЂА Српско-француски Француско-српски Срп.-франц. и Франц.-срп. повезанн уЈедно. Џепни фотографисани франц,3 1??>°А™ НИ Т. I Речници за почетнике Први корак ка фр&нц. уезику Србин у Франпуској 4) На фронту овлашћеч је г. ј НаЈпотребни/п разговори француски разговори тали-

Цена 7 50 д. Крсово или Бо/ на Косову 1389. год. у народним песмама. Цена 1. дин. Цвеће. Српска читанка. Приредиле Љубица Карчевнћева И Васнлија Качандовићева. Цена « 7Ф д. Ружа. Српска читанка Приредиле Љубица Карчевићева и Василија Качандовићева. Цена 7 ' 50 д. Књиге се могу добити: 1) Код издавача Николе Л. Бркнћа, новинара, у уредништву »Велике СрбиЈе« у Солуну, на чију се адресу трсба обраћгти и за распродаЈу; 2) Код г. С. Стефановића царнну.ка, на служби при Финансијској ДелегациЈИ у Сопуну,

га уз ресторацнЈу Солуну;

» Београд « у

М. Богдановнћ, фотограф, да ■ скупља претплату и врши по-' НаЈпотребниЈИ руџбине. /ански.

Част нам је ставити до знања српској војсци и српској публици, да смо у Солуну, морско пристаниште — кеј, улица Ники 35, отворили СРПСКУ РЕСТОРАЦИЈУ „БЕОГРАД" где се кувају само српска јела, а нарочито недељом српска гибаница. Потрудили смо се и набавили чиста природна вина талијанска, француска и грчкаа такође ифранцуски и грчки коњак. За сваки дан: гулаш, ћулбастија и пржена риба за доручак од 8 сати пре подне. Јела чисто српска са свињском машћу. 8 Сервирање банкета прима по умереној цени. Препоручујући се српској војсци и публици моШ ЛИМО је за посету. с особитилг поштовањем, Ц Ћира Васић, трг. Београђанин. ф Васа Златаревић, ресторатер.

т$

©Ш1ШШШШ1ШШШ11ШШШШШШ1 Ш1Ш1^Ш1Ш1Ш1®|ј т ГОСПОДО! Талијански магацин ж

ж

&

&

х«

I

У улици Франк 32 ; отворен је талијански магацин ИН и снабдевен војничким потребама — профи/антом. Продаја искључиво савезничким трупама. ПРОДАЈА У ТАЛИЈАНСКОЈ МОНЕТИ а у осталоЈ по курсу.

Улица Фракк бр. 32. — Солун.

Препоручу/емо Вам да и даље пушите само цигарете из прве и највеће фабрике цигарета лалонта* Каиро - Александрија — Солун Најбоље и најукусније цигарете и дувансвих врста. Награђена првом највећом наградсм на изложби у Филаделфији На продају у свима дуванциницама, нарочито „Миродато« и јзј дуван за луле.

ФАБРИКА ЦИГАРЕТА „НЕСТОС" НАЈВЕЋА НА ОРИЈЕНТУ — 500 РАДНИКА Специ/алитети: Нестос Кики дин. •„ Гиубек „ 080 „ Јаки „ 065 „ Афрос „ 050

В1§ В © |1в

Париска хируршка зубна клиника Др. X. Салтиел и С. Арама Са париског универзитета Најмодернији зубно-технички радови извршују се у кратком року и најсолидније. СОЛУН, утнца Птолгмеон 37, угао улице Венизелос 97.

Српско Трговачко Друштво А. Д. С 0 Л У н Улица Победе бр. 11, на кеју до биоскопа „Пате“. Обавља сзе банкарске, трговачке и транспортне послсве. Врши обичне и телеграфске новчане исплате за Србију, Швајцарску и све Савезничке државе. Са положаја може новац да нам се упућује у свима*монетама поштанским упутницама. Уз сваку пошиљку треба нам јавитм тачну адресу коме има новац да се упути. , Прима новац на штедњу и чување. Друштво стоји под непосредним надзором Краљ. Срп. Владе и Врховне Команде преко нарочито одређеног делегата. Обавештења бесплатко. ' УПРАВА.

‘*Мн

I

I I 1

СПЕЦИЈАЛИСТА ЗА УНУТАРЊЕ БОЛЕСТИ Др. АЛЕКСАН ДРИ ДЕС Улравник болнице за заразне болести Прнма свакога дана од 11—12 пре и од 5 — б по подне у францускоЈ апотеци ул. Фр\нк бр. 35. —- у згради фоанцуске болнице — а од 2 — 4 по подне у своме стану, ул. престолонаследника Ђорђа бр. 35. — упоредно ул. са булеваром краља Константина. Поткожна убризгавгња Неокатварзана као и новог француског препарата »Галил « противу сифилиса.

Шгампарија Берос

Одговоони упедник М. Тавуларић