Velika Srbija

•ВЕЛИКА СРБИЈА«

ВРОЈ 353

Нове књиге

у ПРВОј пројјавници срп. КЊМГА М. Ристивојевића ј Нзшшле су нп штгмпе и пу- СОЛУНУ агтсне су у продгју ове књиге: ј ј 8 * —»АДГ уз На помолу. Од Ива Ђнппка Могу се добнти: Ц*”* 1'50 д. Српске књиге: косово или Бо/ на Косову _ _ а 1389 . год. у народним песмама. *Ва Помолу , 1 50. ,и и . 1 , нн »Са српског фронта «, 0 50. ' ' п »Косово српске нар. песме « ГЦвеће. Српска. читанка При- лСећан>е на отгџ бннук Гредиле Љубица Карчевнћевг\ и с тне песме * \ВасилиЈЛ Качандовићева. Це- • Ј Г Ц/К0 ш је робљу робовз . на 0 70 д. • 0 . 30 Ружа. Српска читанка. При- „ Спокен Ш1Ш арске победе « 0 30 ј редиле Љубица Карчевићева и пСрП ска Читанкг Р)жа“ Г50 Вгсилија Качандовићева. Це- кСрпскн Читанкп Цвеће“ 0 70 ”* Г50 д. . п Веседе Игумгна МетодиЈа“ 0'50 Књиге се могу добитиг »Антихристистинито прорица: н>е у 7600 г.« 0 30. 1) Код нздавача Ннколе Л- Српскн Календгри Бркнћа, новинара, у уредништчу »Велике СрбиЈе« у Солуну, РЕЧНИЦИ СТЕВОВИЋА: на чију се адресу треба обра- Српско-францусни ћати и за распродаЈу; францчсно-српски 2) Код г. С. Стефановића ца- Срп.-франц. и Франц.-срп. попиннка, на служби при Финан- везанн у/едно. сијској Делегацији у Сопуну; \ Џепни фотографисани франц,I српски. 3) У продавници српских књи- Речницн за ПО четнике г * уа ресторациЈу •Београд « у р рви корек К а фргнц. Језику Солуну; | Ср Син у Француско) 4) На фронту овлгшћеч је г. НаЈпотребниЈИ разговори фран- ј М. Богдановић, фстограф, да цуски скупла претплату и врши по- НаЈпотребнији разговори талируџбине. /ански.

Част нам је ставити до знања српској војсци и српској публици, да смо у Солуну, морско приста ниште — кеј, улица Ники 35, отворили СРПСКУ РЕСТОРАЦИЈУ „БЕОГРАД" где се кувају само српска јела, а нарочито недељом српска гибаница. Потрудили смо се и набавили чиста ириродна вина талијанска, француска и грчка а такође и француски и грчки коњак. За сваки дан: гулаш, ћулбастија и пржена риба за доручак од 8 сати пре подне. Јела чисто српска са свињском машћу. Сервирање банкета прима по умереној цени. Препоручујући се српској војсци и публици молимо је за посету. с ссобитим поштовањем, Ћира Васић,трг. Београђанин. Васа Златаревић, ресторатер.

ШШШШШШШШЖ1ШШ1-ШШШЦ

1

&

Талијански магацин

У улици . Франк 32 ; отворен је талијански магацин и снабдевен војничким потребама — профијантом. Продаја искључиво савезничким трупама. ПРОДАЈА У ТАЛИЈАНСКОЈ МОНЕТИ а у осталоЈ по курсу.

ШШзШШШШ!

Улица Франк бр. 32. — Солун.

Ко једчом попуши цигарету „Салон. ка« тај ће сеуверити о њеној какво^и зато: Препоручујемо г.г. пушачима да и даље пуше само цигарете из прве и највеће фабрике цигарета

п Каиро - Алек<.андрија — Солун Најбоље и најукусније ци * гарете и дувансвих врста. Награђека првом највевом наградсм на изложби у Филаделфији На продају у свима дуванџиницама, нарочито „Миродато« и дуван за луле.

(9 1 13 1 Г Ј

н § I I 1

191

0

Ш^ШШШШзШШШ! ШШШШ ЖШШШШШШЕ1 @

Српско Трговачко Лруштво А. Д.

С 0 Л У н Улица Победе бр. 11, на кеју до биоскопа „Пате\ Обавља све банкарске, трговачке и транспортне послове Врши обичне и телеграфске новчане исплате за Швашарску и све Савезничке државе. Са положаја може новац да нам се упућује у свима монетама поштанским упутницама. Уз сваку пошиљку треба нам јавити тачну адресу козде има новац да се упути. Прима новац на штедњу и чување. Друштво стоји под непосреднилд надзором Краљ. Срп. Владе и Врховне Команде преко нарочито одређеног делегата. Обавештења бесплатно. УПРАВА.

тс^твтжвтттжт

СПЕЦИЈАЛИСТА ЗА УНУТАРЊЕ БОЛЕСТИ Др. АЛЕКСАНДРИДЕС Управник болнице за заразне болести Прнма свакога дана од 11-12 пре и од 5-6 по подне у францускоЈ апотеци ул. Фршк бр. 35. — у зградч фпанцуске болнице — а од 2—4 по подне у своме стану, ул. престолонаследннка Ђорђа бр. 35. — упоредно ул. са булеваром краља Константина. Поткожна убризгаввња Неокатварзана као и ноат фрвнцуског препарата »Галил « протнву сифилнса. ^ ^

ИМжмпдрИЈа Берос

Данас ми тек сп-же црна вест, да Је моја мила и никад непрежаљена к&и Катарина-Каја ученица 3 Ђе године учитсљске школе преминула 14. маја 1916 ггд у Крагујеецу, у цвету млапости у својој 21. год, и то ондг, када јетребала да на себе прими свету дужност образовања српског подмлатка. У чежњч за свгЈим сц»м, кога је ратни вихор однео преко мора, њена просеекема срЛска душа није могла даље подчети, да својим очима гледа систематско сатирање Срба и подмлетка српског, те је од туге за соојим сцем и уништењем школског подмлатка—њенсг идебла, ксмр је она била своЈ живот наменилв—пресеисда и смрћч сеојсм јсш в( ше проредила мали брсј просветних радника. Јаељајући ову црну Еест: р^ацима, приЈатељима и друговима молим их за тихз саучешће у моЈоЈ превеликој жалости. 0,*ђени отац Драгосав Тасић, рез. пеш. ппоруч. кондуктер краг. поште са *ерком Јудшјаном И 0СТ8Л0М рОДб.ЈНОМ.

Одгоноони уоедник М.Тавуларић