Velika Srbija

БРОЈ 355

шж

ттшттттптттт^)

СТРАНА 4,

Нове књиге

|ММШ1Ш1ШШШШШ ММ1Ш1МММ Ко једном попуши цигарету „Салоника« тај ће се уверити о њеној каквоћи аато: Препоручујемо г.г. пушачима | да и даље пуше само цигарете § из прве и највеке фабрике р цигарета ' I

У улици Франк 32, отворен је талијански магацин и снабдевен војничким потребама — профи/антом. Продаја искључиво савезничким трупама. ПРОДАЈА У ТАЛИЈАНСКОЈ МОНБТИ а у осталој по курсу.

Каиро - Александрија — Солун Најбоље и најукусније цигарете и дувансвих врста. Награђена првом највећом наградом на изложби у Филаделфији На продају у свима дуванџиницама, нарочито „Миродато« и дуван за луле. 1Ц1 (р МММ1Ш1ММММ МММММММММММШ

Улица Франк бр. 32. — Солун

С 0 Л У н Улица Победе бр. 11, на кеју до биоскопа „Пате“. Обавља све банкарске, трговачке и транспортне послове. Врши обичне и телеграфске новчане исплате за Швајцарску и све Савезничке државе. Са положаја може новац да нам се упућује у свима монетама поштанским упутницама. Уз сваку пошиљку треба нам јавити тачну адресу коме има новац да се упути. Прима новац на штедњу и чување. Друштво стоји под непосредним надзором Краљ. Срп. Владе и Врховне Команде преко нарочито одређеног делегата. Обавештења бесплатно. УПРАВА.

Данас ми тек стиже црна вест, да је моја мила и никад непрежаљена кћи

ученица 3 ће године учитељске школе

преминула 14. маја 1916. год. у Крагујевцу, у цвету младости у својој 21. год, и то онда, кгда је требала да на себе прими свету дужност образовања српског подмлатка. У чежњи за свсЈим оцем, кога је ратни вихор однео преко мора, њена просвекена српска душа није могла даље поднети, да својим очима гледа систематско сатирање Срба и подмлатка српског, те је од туге за својим оцем и уништењем школског подмлатка—њеног идеала, коме је она била свој живот наменила—пресвисла и смрћу својом јсш виие проредила мали број просветних радника. Јављајући ову црну вест: рођжцима, пријатељима и друговима молим их за тихо саучешће у мојој превеликој жалости. Ојађени отац Драгосав Тасић, рез. пеш. ппоруч. кондуктер краг. поште са ћерком Јулијаном и осталом родбином.

СПЕЦИЈАЛИСТАЗА УНУТАРЊЕ БОЛЕСТИ ■Др. АЛЕКСАН ДРИ ДЕС Управник болнице за заразне болести Грнна свакога дана од 11—12 прс н од 5 — 6 по поднс у францускоЈ апотсцн ул. Фрпнк бр. 35. у зградн француске болннце — а од 2—4 по подне у своме стану, ул. пргг^олонаследника Ђорђа бр. 35. — упоредно ул. са булеваром крала Константнна. Поткожна убрнзгапња Неокатварзана као н ношог француског препарата »Галил* противу снфнлнса.

ШтампарИЈа Берос

Одговоони уоедник М. Тавуларић