Velika Srbija

СТРАНА 4,

За вддаваље. у ши 77 в Д„’Гиј Нове књиге »Беле Куле« изджје се од»ах, лепа ссба са или без намештаја, За ближа сбавештења обратлти се уредништву.

Част нам јб ставити до знзња српској војсци и српској публици, да смо у Солуну, мореко приетаниште — кеј, улица Ники 35, отворили СРПСКУ РЕСТОРАЦИЈУ „БЕОГРАД" где се кувају само српска јела, а нарочито недељом српска гибаница. Потрудили смо се и набавили чиста природна вина талијанска, француска и грчка а такође и фрањ цуски и грчки коњак. За сваки дан: гулаш, ћулбастија и пржена риба за доручак од 8 саги пре подне. Јела чисто српска са свињском машћу. Сервирање банкета прима по умереној цени. Препоручујући се српској војсци и публици молимо је за посету. с особи тим поштозањем, Ћира Васић, трг. Београђанин. Васа Златаревић, ресторатер.

Нзашде су из штампе и пуегвне еу у продају ове књиге: Са српског фронта. Од Ђ. Лагарсзић з. Цена 0 50 д. На помолу. Од Ива Ћнппка фгпа 7'50 д. косово или Бој на Косову >389. год. у нлродним песмама. Џка 1. дпн. фећс. Српска. читанкл. Приаеднле Љубица Кзрчевнће&з. и Часилија Качандовићеаа. Це0'70 д. Ру.чса. Српск.ч чнтлнка. Приуедиле Љубица Кзрчевнћевк и Виснлијш Лач&ндозићсва. Цецџ 7'50 д. Божур. Српска читанка, Приредиле: Љуб. Карчевићева и Василија Качандоновићева. Цена1'50. Књиге се мсгу добнтм 7) Код издавача Ннколе Л. Иркнћа, ноаннара, у уреднншт*у »Белмк Срби/е « у Солуну, ча чију се адресу грсба обра4 ати н за распродвЈу; 2) Код г. С. Стефаиовића цаеннклл, на служби г.ри Финанснјској ДелегациЈИ у Сопуну; 3) У продавници српскнх књна уз ресторациЈу • Београд « у Солуну: 4) На фроиту овлвшћен је г. М. Богдановић, фоуогрпф, дз. скупљш претплату и врши поруџбине. ЈЈ^кар за унутрашње болести Д-р Амсоцж К. виз. лекдр у скопљ. болници прима у своме стану, ул. Цимиски 108. (близу Команде Места) од 8—10 и од 2-4 сваксга даиа. Сиромашне српске нзЗеглицг лечи бесплатнс.

Сифилис и све венеричне болести лечи са потпуним успехсм дИректор болнице векеричних болести у Солуну

прима у својој клиници од 3 до 6 и по чдс. по подне. Улица Егнатија бр. 314.

Уредништво „Вел. Србнје примаогласепоумереној’ цени.

Ко једном попуши цигарету „Салоника« тај се уверити о њеној какзопи зато: 1Ј Препоручу/емо г. г. пушачимада и даље 1 пуше само цигарете из прве и највеће фабрике § цигарета

1 Књижара I 1 =РАДИУМ= 1 рј Улнца Вениаелос 7. р Имн све врсте нлустрованИх листова, забавиих гс=Ј књига: француских, енглеских и талијанских. ПроУО дајна цена као у Француској. Ш Ј^1 Велики избор хартија за писма, Сатова, артЛ- ЈШ1 &ј кала и прибора фотографских најпризнатијих фаб- |Ш] рЈ рика »Кодак« и »ЛЛмијор«. |ј|] {ЈЈј Извршује све фотографске радове за 24 часа. Цјј Огромно стовариште парфимерије и артккала И јет за тоалету. Разне робе стакларске, посуђа и кухињских [га !&. потреба. 2—30 грј

Каиро - Александрија — Солум Најбоље и најукусније цигарете и дуван свих врста. Награђена првом највећом наградом на изложби у Филаделфији На продају у свима дуванџиницама, нарочито „Миродато« и дуван за луле.

Париска хируршка зубна клиника Др. X. Салтиел и С. Арама Са париског универ*итета Најмодернији зубно-технички радови извршују се у кратком року и најсолидније. СОЛУН, улнца Птоломеон 37, угао улице Венизелос 97.

С О Л У н Улица Победе бр. 11, на кеју до биоскоп* „Пате\ Обавља све банкарске, трговачке и транспортке псслове. Врши обичне и телеграфске новчане исплате за Швајцарску и све Савезничке државе. Са положаја може новац да нам се упућује V свима монетама поштанским упутницама. Уз сваку пошиљку треба нам јавити тачну адрссу коме има иовац да се упути. Пркма новац на штедњу и чување. Друштво стоји под непосредним надзором Краљ, Срп. Владе и Врховне Команде преко нарочито одређеног делегата. Обавештења бесплатно. УПРАВА.

НЕСТОС

НАЈВЕЋА^НА ОРИЈЕНТУ — 500 РАДНИКА Специ/алитетм; Иестос Кики дин. Т„ Гиубек „ 0'6 „ Јаки „ СгС „ Афрос „ СП

ШтдмпарЛЈж Берос

Одговоони »'оедиик М. Таву^ври*