Velika Srbija

СТРАНА 4.

•ВЕЛИКА СРБИЈА«

ВРОЈ 368

ШјШШМ

шетжт.

Сифилнс и све венернчне ј 5олести лечи са потпуним ‘ успехом цвректор болиице венеричних болести у Солуиу

У СРПСКОЈ КЊИЖАРИ м. РЕСТИВ0ЈЕВИ1А На кеју уа ресторан Беогргд улицт Никн 35. Солун Могу се дсбити : Гракатике поигннзл ч е М г.т)д* ГаспеЈ 0 Т 0 -Са ус:9од Војислава Љтров ћ* Сопсво фр?нцуске и Српско енглеске Речници Стевевића Српско француски и Фрзнцуско српски повезани у.едчо н звсебно. Мали фотографисани фр&кцусчо српски. Српске кианге све ксје су из лшле из штАмпе у Солуну за време овгг рг.та. Речиица за почетнике Српско француски и Српско тадиЈЗНСКИ. Речннк Српско Енглески н снглеско српски од Луја К&на. Калеидари српски од фине хартије са слнком Његовог Величанства Престолон&следш-.ка Алекандрз.

Чјсг нгм је ставити до зн*ња српској војсци и сртској публицг, да смо у Солуну, морскз пристаниште — кеј, улица Н;јки 35, отворили

СРГ1СКУ РЕСТОРАЦИЈУ ,,БЕ0ГРАД‘'

гдз се кувају само српска јела, а нарочито кедељом српска гГ»баница. Потруцили смо се и набазили чиста природча вича талијаиска, фракцуска и грчка таксђг и фргнцуски и грчки коњак. Зд сваки дан: гулаш, Еулбастија и пржена риба з» доручак од 8 сати пре падне. Јела чвсто српска са сзињском машЕу. Ссрвирање банкета прима по умереноЈ цени. Препоручујући се српској војсци и п/блици молимо је за посету. С особитим поштоЕањсм, Ћига Васи^, трг. Београ^анин Ва:а ЗлатаревиЂ, ресторатер.

прк.-да у својој клинкии од 3 до 6 е по час. пв подне. Улица Егиатија бр. 314.

Противу ревматнзмз, гртрита, болсва зглавака, крста и других бо^лесги уаотребљује се и лечи успешно МОСКОВИТИН,једи ни радикални лек, кога су за јтзквог презкали свн здрав(ствеии савети и који је каграђен на свима свропсквм из! ложбама. I Краљевн, прикчгв 1 , прсфессри универзнтет?, директера еврспсккх клгника г.':;изч 1 ју лексвату мсћ МОСКОВИI ИНА и препоручују његсву употребу. На продаји у гпотеци 1У1 д роко, булевар Ники Н 19 и у Шрисвој апотеци, улмца В»низелос Н 8.

СПЕЦИЈАЛИСТАЗА УНУТАРЊЕ ЕОЛЕСТИ Др. А ЛЕК САНДРИДЕ С Упразник болнице за заразне бохесги Прима свакога дана од 11—12 пре и од 5— б по подне у француско) алотепп ул. Фргнк бр. 35. — у пгрчди француске болнице — а од 2 — 4 по подне у сво ме стану, ул. престслонаследника Ђорђа бр 35. — упоредно ул. са булееаром лраља Константнна. Поткожна убрнзгзвеша Иеокатаарзана као н новог фр&нцуског препарагж »Галил* противу сифилиса

Лекар за унутрањње болести д-ј Дтарс К. бпа. лекар у скопљ. болници лрнма у своке стану, ул. П Мелгс 21, (близу Команде Места) сд 8—10 и од 2-4 сзаксга даиа. Сиромашне српске изЗеглвце лечи бесплатно.

Уредништво „Вел. Србије оримаогласепоумереиој ценм.

Књижара

Улица Венизелос 7. Шп Има све врсте илустрованЈјх листова, забавиих р| књига: француских, енглеских и талијанских. Про«Ш! дајка цена кео у Француској. 1Ш! Великк избор хартија зл писма, Сатова, артвШГј кала и прибора фотографских најпризкатијих фаб{§1 рика »Кодак« и »Л&мијср«. Извршује све фотографске радове за 24 часа. Јј/ј1 Огромно стсвариште парфкмерије и вртикала {дј за тоалету. {рп Разне робе стакларске, посуђа и кухињских јт потреба. 2—30

Каиро - Алексаидрија — Солун Најбоље и најукусније цигарете свих врста. Награђ&на пр ? м највећом наградом на издожби у Филаделфији На продају у свима дуванџиницама, нарочито „Миродато« и дуван за луле.

и дуван ш

Пармска хируршка зубна клнника Др. X. Салтиел и С. Арама Са пзриског универзитета Најмодернији зубно-технички радови извршују се у кратком року и најсолидније. СОЛУН, улнца Птсломеон 37, угао улице Венизелос 97.

НАЈВЕЋА^НА ОРИЈЕНТУ — 500 РАДНИКА Специ/алитетн: Нестос Кики дин. „ Гиубек 01 „ Јаки „ 01 „ Афрос „ а‘

Штжмпдрвја Берос

Одговоони »оедвик М. Тхву*Р ак