Velika Srbija

СТРАНА 4.

НАЈВЕЋЕ СТОВАРИШТЕ: Позамгнтерије, чарапа, бижутерије, миркса, чипака, пантлика, платна муикма. Париских артикгла, женске конфекције, гвожђарије итд. ЦЕНА УТВРЂЕНА Продаја и* велико^и на свтно по истој цени.

Уредништво „Вел. Србије примаогласепоумереној цени. Књижара ш

1 в 1 ш Ш

-= Р А Д И У М =Улица Венизелос 7. Има све врсте идустрованДх листова, забавних књига: француских, енглеских и талијанских. Продајна цена као у Француској. Велики избор хартија за писма, Сатова, артЛкала и прибора фотографских најпризнатијнх фабрика »Кодак« и »ЛДмијер«. Извршује све фотографске радове за 24 часа. Огромно стовариште парфимерије и артикала 85 тоалету. Разне робв стакларске, посуђа и кухињских потреба. —30

т

ш

11 Ц

Српско Трговачко друштво а. Д. С 0 Л У н Улица Победе бр. 11, на кеју до биоскопа „Пате“. Обавља све банкарске, трговачке и транспортне послове. Врши обичне и телеграфске новчане исплате за Швајцарску и «В8 Савезкичке државе. Са положаја може новац да нам се упућује у свима монетама воштанским упутницама. Уз сваку пошиљку треба нам јавити тачну адресу коме има иовац да се упути. Прима новац на штедњу и чување. Друштво стоји под непосредним надзором Краљ. Срп. Владе ■ Врховне Команде преко нарочито одређеног делегата, Обавештења бесплатно. УПРАВА.

ВРОЈ 383

Нове књиге су из штжмпе и пу»теке су у продгју ове вн,нге. Са ерпсхог фронт*. Од Ђ. Лаахрехи&х. Цеии 0 50 д. Иа поноду Од Ива Ћипика 150 д. Косово иди Бој на Косову ) Ш9. год. у народним песмама. 1. дин. Цве&е. Српсна читанка. Прнртднде Љубицп Карчевнћева и васнлија Качжндовндева. Це*<а 0’70 д. Ружа. Српска чнтанка. Припвднде Љубица КарчевиЛева и ШасндПЈ* Качандовићева. ЦеУ50 д Божур. Српска читанка, Приргдиле: Љуб. КарчевиКеза и Васивија Качандоновићева. ЦекаТ50. Кнлге се могу добитих 1) Ксд издавача. Николе Л. Бркића, ноаинара, у уредништау »Зедике Срби/е * у Солуну, па чију се адресу треба обра^чти и за оаспродаЈу; Код г. С. Стефмиооића цашнчка, на сдужби при Финзнтијсчг/ ДелегациЈИ у Сопуну 3) У српској књижири М. Ри стивоЈевпћа удкца Ниви 35 уз рестсрзцнЈу Бесгрхд. 4> На фронту овдашћен је г. М. Зогдановић, фстограф, дж купАа претпдату и врши пооуџбике. Сифилис и све венеркчче болести лечи са потпуним успехом двректор болнице венеричвих болести у Солуну д-р Ацн. Хргадул прима у својој клиници од 3 до 6 и по час. по подне. Улица Егнатија бр. 314

Посећујте једвни срнски ресторан 1.реда Подриње‘

м

У9'

преко пута наае финансијске Д«легације, до рибарске пијаце, улица Булгвроктон бр. 34 гсрњи спрат. ДшаМ српска кујча под упраЕом м<јв »е;е, вина 1 ог квалитетв, кас: грчко, тглијанско, француско медок, а за нарсч^-, ту прелсруку старо цоно »Вј лика Србија« у флашама. Послуга одлична, ч:стота при-, мерна. Цене су умереие. 3Јкугац РаЈа Томић Лозннчанвн.;

Част нам Је ставити до звања српскоЈ воЈсци и српскоЈ публици, да смо у Солуну, морско пристаниште — кеЈ, улица Ники 35, отворили СРПСКУ РЕСТОРАЦИЈУ „БЕОГРАД" где се кувају само српска јела, а нзрсчито недељом српска гвбанкца. Потрудили смо се и вабавили чиста природна вина талијанска, француска и грчка такође и француски и грчки коњак. За СЕаки дан: гулаш, ћулбастија и пржеиа риба за доручак од 8 сати пре

подне.

Јела чисто српска са свкњском машћу. Сервирање баикета прима по умереио] цени. Препоручујући се српској војсци и пувлици молимо Је за посету. С особитим поштовањем, Ћира Васић, трг. Београђанин Васа Златаревић, ресторатер.

I " ш -

шш СПЕЦИЈАЛИСТАЗА УНУТАРЊЕ ВОЛЕСТИ Др. АЛЕКСАН ДРИ ДЕ Управник болнице за заразне болести Прима свакога дана од 11—12 пре н од 5—б по подне у фрачцуској апстеци уд. Фрвлк бр. 35. — у згради француске болнице — а од 2—4 по подне у своме стану, ул. престодонасдедника Ђорђа бр. 35. — упоредно уд. са булеварсм краља Константина. Поткожна убризгав&ња Неокатварзана као и новог француског препарата •Гадид « противу сифилиса.

Штампарвја Берос

Одговоони ''оедник М.Таву^аоиВ

1

II ц

Ко једиом попуши цигарету „Салоника« тај *,е се уверити о њеној какво&и зато: Препоручујемо г. г. пушачимада и даље пуше само цигарете из прве и највеће фабрике цигарета „С а л о н и к а“ Каиро -- Александрија — Солун Најбоље и најукусније цигарете и дуван свих врста. Награђена прв< м највећом наградом на изложби у Филаделфији На продају у свима дуванџиницама, нарочито „Миродато« и дуван за луле.

1 ш ш. 5 т |ва Ш 'т I 53»

Париска хируршка зубна клиника Др. X. Салтиел и С. Арама Са париског универзитета Најмодернији зубно-технички радови извршују се у кратком року и најсолидније. СОЛУН, улнца Птоломеон 37, угао улице Венизелос 97.

0*6 ш

ФАБРИКА ЦИГАРЕТА „НЕСТОС" НАЈВЕЋА НА ОРИЈЕНТУ — 500 РАДНИКА

Спецн/алитети; Нестос Кики дин. Гиубек Јаки Афрос

7 080 065 050