Zbornik radova
Од наведеннх врста мрави и птице су законом заштићенн и у нсхрани се могу користити само у крајњој оскудици хране. Важно је напоменути да је месо дивљих животнња потребно луго термички обрађивати због спречавања могућности заразе. ЗАКЉУЧАК Истраживано подручје веома је богато биљним и жнвотињским врстама погодннм за псхрану људи. Група организованпх људи или појединац може веома брзо прикупитн потребне количине дивљих биљних н животињских намирница, било као допуну редовној исхрани или као једини извор хране. Хранљива вредност ових намирница омогућује задовољавање дневних потреба људског организма. ЛИТЕРАТУРА; 1. Група аутора: Исхрана у природи, Београд, 1968. 2. М.М. Јанковић: Фитоценологија, Научна књига, Београд, 1971. 3. Љубиша Грлић: Енциклопедија самониклог јестпвог биља, Аугуст Цесарец, Загреб, 1986.
14