Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

56. Царински Филијал у Обреновцу 1883. 298

нија експедиција, то ће исто учинити у присуству и споразумно са латовом (чл. 11), а никако сам, осим случаја кад је латов на осуству.

Чт. 11.

За увођење прихода од тако извршених експедиција, погранични ће позорник водити нарочиту књигу, под насловом: „Погранична ситничка књига царинаре суковеког моста“, у коју ће све и свагда, без најмањег одлагања, тачно, уредно и чисто заводити, а у којој ће по свима линијама оних експедиција, што их је обвезан заједно са латовом извршити (чл. 10.) имати и својеручног латовљевог подписа у крањој рубрици под „примедба“, а са речма: „Уверио се латов Н. Н.е. р“ — А с крајем сваких 15 дана предаваће приход са верним изводом из књиге, старешини ове царинаре.

Чт. 12.

Кад се код царинаре сврши експедиција са провозном робом, која долази из Аустро-Угарске, Босне и Турске, она ће, као до сада, бити до границе спроведена или од позорника или од званичника, па кад онамо дође за износ преко границе, спроводилац ће заједно са пограничним позорником са свију колета олова поскидати (што се досада чинило овде), па ће послату одавде декларацију у своју књигу (чл. 9 и 3.) увести, заједно је са спроводницом подписати речма: „На граници прегледали и олова скинули Н. Н.Н.Н. с. р.“, и ома је са спроводницом царинари вратити, и са оловима.

===

„а

| | |