Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

310 63. Уговор о пријатељству, трговини и пловидби

дустрије српске, који се у Француску извозе, заводити друге или веће извозне царине, него што су оне, које сада у Србији постоје на вина, сољено месо, лој, коже, суво воће и шишарке.

Члан 16.

Српски Фабриканти, трговци као и трговачки путници, путујући по Француској за рачун каKBC српске куће и обратно Француски Фабриканти, трговци, као и трговачки путници путујући по Србији за рачун какве Француске куће, могу а да за то не подлеже никаквој дажбини, куповати за потребу своје индустрије, као и прибирати наруџбине са мустрама и без њих, но без торбарења са еспапом.

Члан 17.

Предмети, који подлеже плаћању увозпе царине, но који служе као мустре, и које увозе у Србију Француски Фабриканти,. трговци или трговачки путници, а у Француску Фабриканти, трговци или трговачки путници српски, биће и у једној и у другој земђи привремено ослобођени од царине, пошто се изврше царинске Формалности нужне за осигурање њиховог извоза или њиховог повратка на сместиште. Ове ће се Формалности прописати узајамним договором између обеју влада.

Члан 18.

Да би се доказало. да су производи пореклом или од радиности из земље једне од 'уговарајућих страна, увозник се може подврћи обвези да царинарница друге уговарајуће стране поднесе званичну декларацију, учињоену пред званичником