Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

између Србије и Француске 1385. 81: на месту, из кога се експедиција врши, или уверење које издају консули или консуларни агенти оне земље, у коју се хоће да увезе, а који станују било у месту, одакле се еспап екопедира, или у пристаништу, у ком се на лађу товари. Издавање и визпрање оваких уверења о пореклу чиниће се бесплатно.

Члан 19.

Увозник машина и механичних справа целих или у одвојеним деловима, као и сваког другог еспапа побројаног у овом уговору ослобођава се од обавезе, да на даринарници једне или друге. земље показује модел или напрт увезеног пред мета.

Члан 20.

Ееспапи ма које природе, долазећи из једне од обеју држава, или идући у једну од њих биће узајамно ослобођени у другој од сваке провозне дажбине.

Провоз барута, оружја и ратне муниције може се забранити или подвргнути нарочитим одо'брењима. Што се провоза тиче, свакој од обеју земаља узајамно се у свему гарантује поступање као ca народима највебма повлашћеним.

Члан 21.

Разуме се, да свака од високих страна уговорница задржава себи право да, у погледу на еспапе у овом уговору именоване или и неименоване, може прогласити забрапе или привремена ограничења увоза, извоза или провоза, које би