Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

514. 68. Уговор о пријатељству, трговини и пловидби

Члан 26.

Влада Француске републике одриче се повластица и имунитета, које су Француски поданици до сада уживали по сили капитулација постојећих између Француске и отоманске царевине.

Међутим се изрично углављује, да поменуте капитулације остају и даље у енази за све спорове између поданика Француских и поданика. сила, које се нису одрекле капитулација, изузимајући, ако се спорови ови тичу судских послова, који се односе на непокретна добра постојећа у Србији.

Члан 27.

Овај ће се уговор ратиФиковати и ратификације ће се изменити, чим се испуне Формалности, које-су прописане уставним законима обеју држава уговорница.

Уговор овај важиће за 10 година рачунећи од дана измене ратификација. У случају ако ни једна од уговарајућих држава не би изјавила на месец дана пре истека ове десетогодишње периоде намеру, да уговор престане важити, он ће важити још за годину дана од дана кад га једна страна уговорница откаже.

У осталом обе уговарајуће стране задржавају право, да могу узајамним споразумом увести у овај уговор све модификације, које не би биле противне духу и начелима његовима, и којих би корисност искуством доказана била.

У потврду тога пуномоћници обеју страна потписали су овај уговор и утврдили га својим печатима.