Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

590 97. Декларације 1883.

леве стране на декларацији испод речи: „Прегледао и таксирао“.

„Видео и .. . .“ на десној страни у декларацији место је за потпис контролора, где овога има ; иначе то потписује царинар пли онај који контролу М царинарници врши.

Благајник т.ј. онај, који таксе наплаћује, потписиваће се испод редова где стоји: „Наплатио и завео у дневник ... Лист. .“ До речи „дневник“ празно место има да попуни са речју укасе“, ако је примање одмах у дневник касе уведено; ако је уведено у ручни дневник, реч ручни“.

Царинарнице ће пазити да се све таксе изведу на истој страни декларације где је и рубрика „Прорачун такса“. Где то не би било могуће, извођење се може наставити и на четвртој празној страни декларације. И онда ће благајник наплату прибележити и своје име потписати онде где је исписана главна сума коју ће он, по наплати, и словима на декларацији назначити.

6. Није дозвољено декларантима писати што год ни између линија ни испод последње дебље подвучене линије у декларацији. Све што ce има писати, мора се написати у линији и на линији. или у рубрици која је за то одређена.

Т. Свака декларација, која се царинарници поднесе, мора имати и свој дупликат. Дупликат треба да је равногласан у свему с упикатом.

И уникат и дупликат, по што на свакоме прилепи таксену марку од 20 пара, декларанат је дужан да у једно исто време царинарници

поднесе.