Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

91" Декларације 1888. 29:

И уникат и дупликат треба да су јасно и видљиво тим именом обележени и то на врху на првој (спољној) страни декларације.

8. Царински рад, потписи и написи дотичних органа, на уникату декларације изложени, морају се, тако исто, од речи до речи и на дупликатима ставити, тако, да и у томе, као и код пријаве декларантове, морају у свему сви егземплари бити равногласни.

9, Кад царинарница сравни уникат ес дупликатом, на уникату ће се онда једном цртом превући у напису под 8) на првој (сполњој) страни декларације реч: „дупликатом“, а на дупликату опет реч: „дупликатом“. што је 'знак, да је у првом случају уникат сравњен с дупликатом, а у другом дупликат с уникатом.

10. После свршене експедиције дупликат декларације од увозног или извозног естапа враћа се декларанту; уникат остаје у царинарници. Од

сместишног и провозног еспапа пак царинарница задржава и уникат и дупликат.

Задржане уникате декларација, ма кота рода оне биле, царинарница оставља међу документа која се подносе главној контроли на преглед, дупликате од сместишног еспапа придружује своме сместишном партијалнику, а дупликате од провозних еспапа шиље царинарници преко које се еспап из земље има изнети.

11. Царинарнице ваља да имају увек у ириправности довољан број декларација како би је, за одређену таксу, могао одмах добити сваки који би је затражио. Но тим није забрањено, да се за пријаве еспапа могу употребити и приватне штампане декларације. Само ове морају у свему