Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

0. Прошарииа, на риту 1558. 25

или за провоз кров Србију огласити само па овим

царинским тачкама: Београду, Смедереву, Шапшу, Дубравици, Радујевцу, Суковом Мосту и Врањи. На другим царинским тачкама увоз се може 15вршити само с одобрењем министра финансије, коме увозник ваља да се за времена писменом молбом обрати, и ако међу тим пристане да ће пспунити услове које му министар финансије за сваки поједипи елучај буде прописао.

У овој молби увозник има да изложи:

а, из које земље и на којој царинској тачки намерава да увоз изврши ;

0. М каквим је судовима течност и колико је ових на броју;

в, количину течности У килограмима или у литарима ; и +

Di јачину течности. по стотитчном алкохолометру. За мале количине штиритуса или ракије до највише 10 килограма, закљу чно тежине, не мора се тражити одобрење МЕ Фипансије JI увоз се може извршити на па којој паринској тачки.

Члан 28.

При пријави шпиритуса или ракије, царинаре ће, поред осталога што наређују царински прописм, тражити од увозника још и да у декларацији означи јачину течности т.ј. колико у себи садржи процента алкохола.

Ако увозник у декларацији означи да је течност јака 38 пролента или је испод 38, царинаре ће онда предходно приступити испитивању течности средством алкохолометра те тим начином уверити се, да ли је пријава увозникова истинита или не. Ако се тим испитивањем нађе да