Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

28

6. Трошарила на штиритус 1858.

премерити, па кад се тим начином увери, да има преко 838 процената јачине, она ће је онда премерити вагом, бурад запечатити и од извозника одмах трошарину наплатити на сву премерену и за извоз спремљену количину. (ве то она ће

ставити и на пријави се тим назначењем: какав.

је затвор па судовима и колико је печата ударено, ma за тим обе. пријаве послати првом поштом царинари преко које је извоз намењен, и оданде очекивати извештај у смислу 85 члана.

Трошарина наплаћена ематраће се као кауција, положепа власти за сигурност да ће се предмет доиста у одређеном року извести из земље, и она ће се држати у привременом примању. донде, докле не наступи време кад је извознику треба вратити, или у државну касу као редован приход унети.

Но кауција се не ће узимати Фабрикантима шпиритуса е којима се на оспову контролника обрачун о производњи чини месечно п од којих се и трошарина на сву производњу месечно наплађује. Члан 34.

За одбијање даре на судове, ако се ови док су празни не премере, важе оне исте одредбе, које су прописане у 29 члану.

Члан 35.

Кад намењена за извоз течност стигне на место одређено за извоз, царинара ће прегледати пре свега: јесу ли затвори и печати у целости; слажу ли се судови по тежини, марги, нумери и иначе по изгледу са пријавом преданом власти, која трошарину разрезује, па ако се нађе свеу

| |