Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

· своме реду, царинара ће онда на овој пријави

ставити од своје стране потврђење: како је, кад и по којој декларарији предмет из земље извезен, За тим ће се један егземплар пријаве дати извознику, да би на основу ње могао тражити повраћај кауције; други егземплар вратиће се поштом оној истој власти која га је и послала. По овим документима власт ће после произвођачу повратити положену кауцију ; Фабрикантима шпиритуса пак, којима се трошарина наплаћује по контролнику, повратиће од наплаћене трошарине на укупну производњу толико, колико припада на извезени део, — и једно и друго на квиту, која се има придружити актима по којима је наплата извршена.

(ва ова акта и пријаве власт ваља да чува пи у своје их време шиље главној контроли заједно са осталим рачунима и документима својим.

Члан 36.

Пријављену течност за извоз произвођач је дужан да извезе из земље у року који му власт за то нарочито одреди, пи у оном пистом стању и истом облику као што је била кад сеиз Фабрике или радионице износила.

Рок овај може му продужити само министар Финансије. |

Не извезе ли је у остављеном му или у продуженом му року или никако, он губи право на повраћај наплаћене му кауције, (Фабриканти шширитуса на повраћај наплаћене им трошарине), и ова ће се (кауција) после тога завести одмах у редовни приход државни.