Žena

,

МАЈЕ НАА 113

бољи услови матерама, да ће се умањити трговина са девојкама и да ће се донети закони, који јаче заштићавају жену и њену част.

Леополд Качер, који је написао о овоме извештај, врло је одушевљен успехом овог конгреса.

Ко треба први да поздрави"

Од када има женских чиновника, настало је питање: Ко треба први да поздравиг Да ли мора женскиња прва да поздрави свога претпостављеног мушкарца, или по обичају који данас постоји у образованом свету, треба мушкарац да поздрави жену и девојку, иако је он њој претпостављен у звању. У пруској се догодило, да једна жена, чиновник код железнице, није хтела прва да поздрави свога претпостављеног шефа. Шефа је то много ражљутило, па се тужио због тога чак министру. А министар је решио, да образована женскиња има право да је мушки први поздрави, па ма јој био и претпостављен.

Најлепша Американка.

У Америци, на универзитету у Корнелу има око 400 женских ђака. Сад је једна женскиња, лекар, др. Естер Поркер објавила, да се међу тим ученицама налази најлепша жена у Америци. Она ју је прегледала и установила је то.

Та најлепша Американка зове се Елиза Шел. Она је плавих очију и румена лица. Здрава је као тресак и није била никада болесна. Да није здрава и развијена не би могла бити лепа. Она јако личи на кип Венерин, који је пронађен у Милу. Она је управ атлетске грађевине и воли хладну воду и шетње. Не воли никакве слаткише, теја ни кафу. Једе двапут на дан и онда најрадије бифтека. Тешка је 85 килограма. Висока је 1'7 метера. Преко груди је 86'3 центиметара, у струку је 762 центиметра, а у боку 101 центиметар. Она је кћи једног економа и учи на универзитету економију. Ето како отприлике треба да изгледају Американске лепотице.

Шта се догађа у Енглеској због женског права гласа 2

У Енглеској су и опет изиграли женско право гласа.

Једнима је мало, што влада предлаже у тој ствари, другима

је много. Тамо овамо одгурнуше ствар. 4