Žena

БЕО ЈЕ 11 А 498.

Ми данас поново молимо све Србе, све Српкиње и све српске пријатеље, да и овога пута укажу било новчану помоћ, или помоћ у стварима, рањеницима и ратним болесницима, — да то учине што: пре то боље, јер су сва и ако обилата, средства друштвена потпуно исцрпљена, а рањеници и ратни. болесници пристижу свакога дана са бојних поља не на стотине, него на хиљаде. Ми молимо да сваки: учини онолико колико може да се болесници што боље лече, а рањеници што пре дигну на ноге. За такво узвишено и племенито дело биће захвални рањеници и ратни болесници и цео Српски Народ.

Главни Одбор српског друштва Црвенога Крста у Београду (Симина улица 21), даје обавештења, прима прилоге у новцу и новим, неупотребљеним стварима. Гакву исту дужност имају и месни и срески пододбори, као и окружни одбори Црвенога Крста у Краљевини Србији и новоослобођеним крајевима. Из седнице Главног Одбора Српског Друштва Црквенога Крста, 9. јула 1913. године, у Београду, број 3251.

: Председник, Секретари: ВЕНА Др. Вој. М. Суботић Драг. Франасовић Тома Стојадиновић Потпредседник,

Др. М. Борисављевић

ЧЛАНОВИ;

Иван Занковић, Др. Марко Т. Леко, Ђорђе П. Радојловић, Коста Д. Јездић, Лука Ћеловић, Др. Роман Сондермајер, Др. Војислав Ж. Ђорђевић, Алесандар. Симоновић, Милан Ст. Јевтић, Драгутин Ј. Ђорђевић, Никола Спасић, Милан Милосављевић, Др. Јеврем Жујовић.

Бо

Доносимо проглас српског друштва Црвеног Крста, који је упућен целом народу српском. Тиче се помоћи рањеницима, и које женско срце неће сватити, да се то тиче у првом реду нас жена.

Из позива видимо, да су милосрдне жене, чак из иностранства зри да помогну српским ра-

/ /