Žena

| ЋЕ НА

(Он се животпњеки насмеја, валете се на крст, изломп га својим грешним прстима пи баци у горућу пећ. Све се то догодило у тренутку.

Нисам била онога часа у стању ни да се покренем ни да изустим и једну реч, Изгледа, да се после оне суровости ипак покајао, јер изађе мало покуњен па собе. Мало после вечерао је сам, није смео ни да ме зове. А за тим леже и захрка. Прођох кров ту собу, јер сам морала, Боже мој, како дубоко спава, као највећи праведник. А сутра ујутру ће ме молити и претити ми, да не кавујем ништа родитељима, да се не би жалостили, |

Не, не, сад је већ доста, Огрнула сам мараму, прву коју сам дограбила, и отишла родитељима. Оставила сам ва собом одбрављена сва врата и широм отворену капију.

Не истерујем више ништа, не тражим више нитита, чак и њега не мрзим, Данас се све комеша као на ветру. Алп стишаће се. И доћи ће други и бољи људи.

Видосава Стаменкова занимањем — распуштеница.

МУДРЕ ИЗРЕКЕ.

нјА мали и ситни људи сагибају се и пузе, не би ли постали већи. . Колико ти је ко у истини захвалан, можеш се уверити онда, када од тебе ништа више не очекује. ж

Ко заслужује одликовање, не жели га. А ко га жели, обично га не заслужује. о Највећи деспота је — размажено дете. ж Луд има среће, али не уме да је очува. - | # Бити љубоморан, значи: Волети жену, али је не поштовати .