Žena

| ЖЕНА | 553

„А кад јетном пудем готова; онта че то бити ајн мајстерштик и Кајзер ће имади шта да чити. Хе-хе-хе. Низак ја грива што је мене ујео гифтиге флиге и што Срби нису чекали да мој нока острави“.“)

> Хладна вода.

је необична сила, што оживљује. Вода је управ једино пиће, што људе одржава у здрављу. Људи, који пију само воду јачи су и здравији од оних, који пију и друга пића. Људи који пију само воду изгледају већ "по спољашности свежији и здравији, јер вода чисти сокове у човечјем телу, она одржава правилно испаравање коже, одржава чисту кожу и лепе беле зубе. Који пију воду стално су боље воље од других и вештији да свршавају послове. Они који употребљавају ракију и вино, ако не постају животиње, они су боље воље дотле, док пију. _ Свакидања употреба хладне воде чува нас од _ много разних болести. Сви они треба да пију само | воду, који нагињу болестима долњега тела, којима _ застаје крв или убрзано тече, који имају кожње болести. Ко пије само воду, томе је струјање крви мирније, правилније, слободније, те је крв у стању да _ спречава разне неправилне покрете тела.

Вода што ју пијемо, треба да је могуће свежа и да има у себи угљене киселине, јер то је онај велики дух, који је у води. Воду за пиће треба што чешће вадити из бу нара, а очувати можемо воду најбоље у земљаном суду, добро запушеном.

Много постижемо прањем тела. Из лавора треба захватити воду и прати и груди и леђа. Можемо уподу )

то) РА ера -Угарска је своју надутост и теорију да непријатеља треба подце 1 исмејати, да се лакше добије победа — скупо платила како У Босни 1878. год. тако исто и у овим ратовима у којима је дошла до

-внања, да против омаловажене Србије мора да уведе најбољу снагу и то

"приче је презиме Екел.

један знаменит лекар казао је: У хладној води

Ово се наравно односи на чисту, здраву воду.

тне само она, него и Турска, Бугарска и Немачка. „јунаку“ ове истините ·

4 6