Žena

564 ЖЕНА

сата доста је. У том би случају били разговори озбиљнији, не би било времена за свашта. Прекинути треба кад је најслађе, а не онда кад се већ зева. -

Нова кујнг. Скупо дрво и скупа послуга изазивају у варошима многе промене. Рат је много дрво и угљен употребио а још више стаманио. У погледу горива не можемо дакле очекивати брзу корениту промену на боље. И у погледу послуге остаће промена, што ју данас опажамо. Истина, ускоро "неће моћи женскиње у тој богатој мери трговати и пиљарити као последњих година рата, али кад будемо решили питање земљишта и сваки буде имао земље, биће много мање послуге, но што је беше пре рата.

Из свега овога излази, да ће бити потребан у многоме друкчији и простији живот, но што беше досадањи. У питању кујне тешко да неће доћи у варошима до велике промене. И због горива и због послуге. Тешко је и замислити, да ће скоро свака кућа као досад имати своје засебно огњиште, па ће "поједине породице или доносити готово УН у кућу или се хранити. ван куће у панзионатима.

Ко данас посматра ствар, мора му изгледати, да и то не би много вредило. јер данас чинио неко овако а онако, није му добро. То је зато, што се данас свега више тражи, но | што има, па сваки који је што набавио, иште колико хоће.

Но то ће неприродно време ускоро престати. Онда ће опет бити и морати бити добрих, солидних подузећа и сигурно је да ће „подузећа за на породица“ имати ДОВОЉНИ број муштерија.

То наравно има и О Рак страна. Али има и добрих. Према досадањем било је одвише много гошћења и одвише много болести од претерано многог јела. Код исхрана из · гостионица, панзиона тога нема и бар ми Срби постаћемо у многоме уреднији и умеренији, што нам је досада јако недостајало. Овим ћемо се на сваки начин доближивати будућности, _ јер. напреднија будућност не може трпети да н. пр. 5000 породица у једној вароши ложе сваки дан толико ватри И 5000 домаћица или још више ПОР ИУ изгубе већину. дан _у кувању. у

Парадне. собе. Ратни догађаји последњих година проме нише врло јако прилике. Према тим промењеним приликам