Žena

16

и молим их да још коју другарицу пронађу да се претплате на „Сељанку“. Срдачан поздрав.

Д. Лацковић

Црна Трава 19-1 1985 г. Драга моја Госпођице

Сматрам за дужност да вам се као ваша ученица јавим и по трећи пут молим вас гце јавите ми да ли сте добили моја два писма. Молим вас гце немој те ми обуставите „Сељанку“ Деда ће да вам плати кад дође у Београд. Драга гце сада је код нас толики снег да се из куће не може изаћи. Ја сам гце све моје знање пренела и на моје другарице и све сам им показала а нарочито у плетењу сам показала и нашим учитељицама које ме стално зову. Сви су моји укућани задовољни са мојим знањем. Воле вас и љуби вам руку захвална.

Драгица Радосављевић

Поштована Госпођице

Желим вам од Бога здравље, ја вам се нисам јавио, јер. сам вашу адресу изгубио. Код нас је много зима не може се до Предејане отићи ни код ћерке у Куманово не могу да. одем. Ја ћу марта месеца доћи у Београд и онда ћу вас посетити. Веома смо задовољни са вашим васпитањем ово моје унуче Драгица у свему, те нам је сад од велике користи како. нама тако и другим сељанкама, које вам никада нећемо 38боравити. Поздрав од Драгичиног деде.

Зар. Радосављевић Црна Трава

Прашњива соба — болест у свако доба. Где је кућа чиста, здравље блиста.

Одговорни уредник: Даринка Лацковић, Милоша Великог 46, Београд Штампарија „Скерлић“, Милана К. Цветановића — Београд Кр. Наталије бр. 12 — Тел. 90.732: