Ženski pokret

Нашим претплатницима

Још један број Женског Пок рета, који ће изићи одмах почетком јануара, и ми ћемо завршити прву годину. Они претплатници који су послали 24 динара, а примиће у ствари само 9 бројева јер смо ми почели априла у место јануара ти претплатници послаће за идућу годину само 18 динара, а оних 6 динара додаће им се од ове прве године. Али осем тих претплатника који су нам послали за ову годину више но што треба, има их да ли да и њих назовемо претплатницима ? има их, дакле, који до данас нису Послали ништа. Њих молимо да учине своју дужност, како би иа време могли да се заврше рачуни. Имамо и трећу врсту претплатника: од њих смо примили до сада само 12 динара. Они имају да допуне претплату са 6 динара, што могу учинити у исти мах када се буду претплаћивали за другу годину. Пошто нам администрација иде још увек доста споро, а рекламације због разних неуредности на пошти непрестано стижу, то смо одлучили да у будуће и ми радимо са повереницима где год има више претплатника. Зато молимо свакога ко би хтео да се прими за повереника Женског П окрета да нам јави своју тачну адресу и број примерака које ће да растура. Ако скупи најмање 10 претплатника, примаће лист бесплатно. Belie пошиљке слаћемо повереницима препоручено, јер нам је то мања штета него да изгубљене бројеве свакако због неуреднога поштанског саобраћаја шаљемо по други пут. Уједно молимо све наше претплатнике да рекламацију шаљу писмено на адресу администрације (Женски Покрет, Канцеларија Женског Савеза у згради Министарства Просвете, улица Краља Милана). Ово напомињемо стога што има претплатника који се усмено или у приватним писмима жале појединим нашим чланицама, а оне више пута забораве да да кажу то администратору, те се онда на нову пошиљку узалуд чека. Уредништво и овом приликом мора нагласити да није само оно криво што лист још увек излази доста не-

уредно и разашиље се веома споро. Тешкоће које у почетку прате свако ново предузеће искрсавају сваки час и ометају рад, за чији правилан ток треба много више радних снага него што их ми имамо, и много јаче дисциплине но што смо ми у први max у стању да наметнемо. Од нове године надамо се да ће све ићи брже, уредније и боље, јер из досадашњег искуства видимо како у извесним стварима не треба да буде, а ових дана баш договарамо се и већамо како би у будуће могло и требало да буде. За сада међутим главно је сазнати имена повереника и број свих претплатника за идућу годину. Од тога зависиће у колико примерака ћемо штампати лист, који ће по свој прилици да промени формат и повећа обим, а да при томе остане иста цена. Од броја претплатника зависиће и то да ли ћемо радове моћи хонорисати. За сада, лист једва животари од претплате, и ако тек од шестог броја плаћамо само администратора, а од тога истог броја престали смо да плаћамо одговорног уредника, тако да се данас сви послови и сва предузећа сем администрације обављају бесплатно. Но било би свакако добро да се у будуће могу хонорисати бар они радови које нам писци, због својих материјалних прилика, не би могли поклонити, а вредело би да их наш лист штампа. Од претплатника и њихове заузимљивости зависи да ли ћe и када ћe то моћи да се оствари.

Белешке

Дневник Руже Стојановић, који смо обећали донети у листу, морао је изостати, пошто га је њена породица уступила уредииштву „Епохе“, где је већ оштампан.

Социјални течај за жене отпочео је у Београду 4 новембра. Предавања се држе сваког четвртка од 6—7 часова увече. У октобарском броју обећали смо донети цео распоред предавања у овом броју, али нам сада изгледа згодније да то оставимо за децембар, када се буде подносио извештај о нашем раду у току целе ове прве године.

Стра на 2.

ЖЕНСКИ ПОКРЕТ

Број 8