Ženski svet

ЖЕНСКИ СВЕТ.

ЛИСТ ДОБРОТВОРНИХ ЗАДРУГА СРПКИЊА.

МОЈОЈ СРПКИЊИЦИ.

У споменицу.

љуби Срнство драго, л>уби га, дико мила, чј Ш Свим жаром срца млада, Љуби га, кад ти радост и срећа шире крила, И кад ти срце младо притиска терет јада. Од говора српскога који је говор слађи? Од српског имена нашег зар љепше име има ? Та ко имаде јоште оваке претке славне Па да ее као и ми увЈек поноси с њима?! Ој љуби Српство драго, и у молитви својој Спомени његову срећу, Ал’ поред њега тада и мене спомени, душо, Као што ни ја тебе заборавит’ нећу * Свет.

„РЂАВО ВАСПИТАНА ДЕЦА.“

I. „Од како ]е света говори се о пред* мету, кој и смо наумии расправл>ати, па инак је он и даи дањи веома млад.“ Тако ночиње своје дело Фернано Николај о коме смо делу ради овде да проговоримо.* И заиста, има ли чега за матер од веће * Рђаво васпитана деца, студија психолошка, природна и практична од Фернама Еиколаја адвоката париског суда, нревела с Француског Тилија ДоеијапиИева. Београд 1893. Цена 2'50 динара.

важности, има ли чега, што би јој већу бригу задавало, него васиитање своје деце. 0 овоме важноме предмету писали су и пигау и највећи умови, тежећи, да исиитивањем све нових и нових страна човечијег живота од детињства до одраслог доба изнађу све правилније поступање, како би људско друштво све већма уздигли до оне висине, која му је божијим законом одређена. У овом напред сиоменутом делу наићи ћемо ту исту тежњу, а уз то ћемо из

ИЗЛАЗИ СВАКОГ 1. ДАНА У МЕСЕЦУ НА ЦЕЛОМ ТАБАКУ.

ВГОЈ 7. У НОВОМЕ САДУ, l. ЈУЛА 1894. ГОД. IX.

ВДАСНИК: ДОБРОТВОРНА ЗАДРУГА СРПКИЊА НОВОСАТКИЊА. ИЗДАЈЕ И УРЕЂУЈЕ: АРКАДИЈЕ ВАРАЂАНИК.

Цена је годишња 1 Фор.; за Србију 2 */ 2 динара. Рукописи и претплата шаљу се на уредништво.