Ženski svet

188 | ___ЖЕНСКИ_СВЕТ. 6 Бе. 12.

ванова, Марија Живков-Аксина, Драгиња Гагић, | киња Новосаткиња 50 фор. а. вр. на ту цел, да Драгиња Крстоношић, Леповава Стефановић, Ка- | се отуда заодену шесторо еироте дечице из овдатица Кекић, Криста Даниловац, Марија Костић, | шњих српских оен. нар. школа, које ће ова задруга

Љуба Гаврић и Милица Живковић. — Свега 78 | радо из вршити, На овако лепом и племенитом фор. 80 новч. — дару изјављује ова задруга дародавцу у име У Ст. Бечеју, 1. новембра 1898. године. своје и оно шесторо строчади најтоплију захвалу. У име „Просветне Задруге Српкиња“: У Нове Саду, 28. нов. (10. дец.) 1898. Стеван Кекић, Емилија Јоцић, А. Варађанин, Јулка Радовановићка, перовођа. председница. тајник. начелница. 5 : —= Јавна захвала. ОДГОВОРИ.

Господин Стеван Ранковић приложио је пазпој задрузи 5 Фор. коју је своту "добио као судски експерт у име награде у једном спору. Нека А је на том Лару хвала.

Т. Бечеју, 4. ( 6.) новембра 1898.

Гдину К.Д. Јездићу, начелнику пожаревачког округа у Пожаревцу. Примили смо 10 динара и у смислу Ваше жеље обдарићемо две сироте и добре ученице на овдашњој срп. вишој дев. школи „а наиме: Владиславу 'Теодоровићеву из Мара Давидовића, | 11. пи Одту Вученовићеву из ТУ. разреда тако,

Иља председница. да ће им то бити Ваш божићни дар, те у то А име захваљујемо ее у име своје п у име те деЈавна захвала. чице на Вашем дару. Г. Ђорђе Ф. Недељковић, овдашњи уважени Гд. И. Б. Падеј. Изићи ће у идућем којем

грађанин, послао је Добротворној Задрузи Срп- | броју. Хвала вам!

Позив на претплату.

Овим бројем завршујемо ХЕ годину нашег листа, а идућим отпочињемо, у име божје, ХГУ. годину, те умољавамо наше дојакошње претплатнике, да се претплате и за идућу годину и да у своме кругу пораде, да се лист проишри, па ће моћи доносити и лепше и боље чланке.

Морамо исповедити, да смо помишљали, да издајемо лист за идућу годину по двапут месечно; али онда би морали подвостручити пи цену, па ту смо застали, јер знамо из искуства, да су повишене цене многом нашем листу задале самртан ударац. Задржала нас од тога и та околност, што смо ради, да се наш лист, што јаче прошири, а то иде најлакше са јевтином ценом, те смо се решили да останемо на дојакошњем т. ј. да издајемо лист иза идућу годину у овој величини и једанпут ме сечно, те по томе ће остати и цена од 1 фор. или 2 круне за целу годину, за Србију и Црну Гору 2' динара (2'/, круне). Но молимо да се сва претплата „пошље у напред за целу годину. у Захваљујемо овом приликом свима нашим досадањим скупљачима и екупљачицама на досадашњем труду и умољавамо их врло лепо, да се приме те тешке и непријатне дужности и за идућу годину, јер без њих не може овако подузеће живети.

Претилатници из Србије могу слати своју претилату на књижару Велимира Валожића у Београду,а могу предати и оним скупљачима, којима су п до сад давали, а наиме за Гор. Милановац ку пи Г, Марко К . Димитријевић, трговац.

Има доста њих, који нам дугују претилату и за ову 1898. год. и молимо их лепо, да нам пошљу дуг с овогодишњом претплатом.

И новци и рукописи шаљу се на уредништво овог листа. Захваљујемо се врло лепо п нашим „досадањим сарадницима на њиховој

љубави и молимо их, да нас и за идућу годжту 1 отидмог ну својим лепим радовима.

У Новом Саду, 1. децембра 1898. су

= редтитттво.

САДРЖАЈ : Цар и краљ Франц ЈосиФ |. Будимпешти. — Из „снова“. Јован А. Дучић. — Радња доброт Свет, — Листак. Ревигнација. Олга. — Ковчежић. — Исказ.

«Јов. 8. Медурић. — Збор Српкиња у вих зад иза Суиешња Нови Сад. — Белешке. — Пијем, ~ Јавне! захва ле. — Одговори. — Повив на претплату.

Штампарија Ђорђа Ивковића у Новом Саду.