Ženski svet

16 ЖЕНСКИ СВЕТ.

ЈАВАН РАЧУН

о примању и издавању на забави „Добротворне Задруге Српкиња Карловкиња“ држане 11. (24.) новембра 1900 г.

1. Примање: а.) добровољни прилози: 166 кр. 20 пот. 6.) улазнице . 160 крг 2

Свега 826 кр. 20 пот.

154 кр. 69 пот.

17 кр 51 пр. Добровољне прилоге приложише ови:

По 20 круна: Његова Светост преуввишени госп. Георгије Бранковић, патријарх. -

По 10 круна: Његово ' Високопреосвештенство г. епископ Мирон Николић, Др Георгије Летић, Ангелина Станковић, начеоница, Влада Николић

По 6-круна: гђа Јелена Јовановић-Нићифоровић.

По 5- 5 : Др. Михајло Полит-Десанчић из Новог Сада, Августин Бошњаковић. 5

По 4 круне: Ангелина Пауковић, Милица В. Јовановић, Милева Гојковић, Софија Сузан, Петар Лукач, Фрања Ханк, Др. Миша Михајловић, Др. Васа Максимовић, Данило Пантелић.

По З-круне: Амалија Недић из Ст. Молдаве.

По 2 к 60 пот: Петар Станишић.

По 2-к: Јован Живановић, Васа Вујић, Јосим Живановић, Јован Симеоновић-Чокић, Пера Нинковић, Милан Меанпџић, Глигорије Лавић, Влада Чобанић, Софија Лукач, Н. Николајевић, Лаза Обреновић, Васа Бошњаковић. Др. Петар Станковић, Даринка Шајковић, Ката Новаковић, Марија Јовановић, Каролина Седер, Јован Торер, Н. Шарановић.

По 1-круну: Паја Марковић, Андрија Кренајв.

По 60 пот: Лацика Црњанин.

Свима овде изложеним приложницима, као и суделачима на овој вабави, а наиме: овдашњем ерп. цркв. певачком друштву, даље гђцама; Милени СимеоновићЧокићевој, Мари Сланкаменчевој, Мари Стратимировићевој, Милици Јовићевој, Милани Стојановићевој, г. г. Војину Поповићу, Вељку Радовићу, Влади Поповићу, изјављује се овим путем најтоплија хвала. Захваљујемо се г. Бранку Себишановићу, на обучавању дилетаната, као и г. Кости Десимировићу шаптачу.

· Ив седнице одбора „Добротворне Задруге Српкиња Карловкиња“ држане 289. новем. (6. декемб.) 1900.

Вељко Радовић с. р. Ангелина Пауковић с. р. тајник ј подпредседница

П Трошак: . 11. Чист приход

ЈАВНА ЗАХВАЛА.

Милостива рука врле родољубке тђице Нине (Ане) Николић, заодела је и ове године, лицем на св. Николу 12 сиротих и при том добрих ученика и ученица на овдашњим школама. · “

За ово хумано и пуно љубави хришћанске дело, нека племенита дароватељка изволи примити и овим путем од обдарених сиротана и потписатог свесрдну хвалу и нека је благи Бог за сва своја неизмерна добра дела здрављем, срећом и дугим животом награди.

Иланча 8. (21.) децембра 1900. Душан Ламбрин,

учитељ,

Бр. 1.

ПРЕТИЛАТНИНИМА.

да 15 година опстанка показао је наш лист куда тежи и шта смера, те не треба нилалаа даље да говоримо у његову тожвалу п задаћу. Он је већ сам товорио.

О тога смело ступамо пред наш женски свет и на почетку 16. године његове ц молимо та, да се преттлалац и за пдућу тодину.

Лист Ће у истом формату излазити : даље, једантут месечно, њ доносиће тоучне чланке, смерне тесмице, белешке игд њашет и страног света, које се односе на женски рад и живот, износиће рад 06в0страник _ добротворних задрута Српкиња, приказиваће књиге, које му стигну на углед и трепоручиваће штао буде тога 8аслужено. Бележиће у читуљу имена васлугжниг људи њ Српкиња и доносиће уа сваки број и забаве трикљадне за наш млађи и старији женски свет.

Цена листу остаје иста.

Преттлљлатници _ па — Аустро-Јтарске, Босне и Херцеговине моту се треттлатитм преко својих дојакошњиг скупљача или непосредно путем тоштанскиг утутница. =Омњ из Србије њ Црне Горе могу то учинити путем својих поштанских утуттица или треко књижаре Велимира Валожића.

Све, то се односи на овај лист, третплала и рукопиви, шаљу се на уредништво листа. Имамо на расположењу још све бројеве из године 1899. ч 1900. по цени од 24 круне.

Послаћемо свима ланским треттлалиницима 1. и 2. број од о. т. цч молимо свакога, ко не мисли држати лист, да вралам одмаг трви број, да се знамо равнати ; који задрже 1. број сматраћемо, да желе осталим, преттлатници и уједно молимо, да нам тошаљу претплату најдаље до 1. марта о. г.

Који треттлатици у току године тромену стан или место, молимо, да нам тао картом доставе. и да мазначе, где су тре били, јер има много једнаких пчмена, па не гнамо кога се тиче. К

Честитамо свима претплатницима нашим, свима сарадницима и скупљачима нову годину са жељом, да им на дому буде све мирно и здраво, берићетно и напредно!

У Новоме Саду 1. јануара 1901. год. Уредништво.

Штампарија Ђорђа Ивковића у Новом Саду.