Ženski svet

Ри а

24. ЖЕНСКИ СВЕТ. Бр. 1

Кекић, Ђока Станишић, Чеда Мишковић, Алек- | сандра Дражић, Перса Остојић, Тоша Цвејанов Ленка Џигурска, Стеван Џигурски, Даринка. Остојић, Иван Милованов, Тина ивкова, Је-. лена Џигурека. По 50 потура Давид Перић, Крстоношић Накола, Данило Јовић, Милан Попадић, Милева Жикић По 40 потура Стана Митровачки, Переа Мидић, Милош Главашки, Иван Црвени, Љубица Гложанска, Мара Милованова, Алка Џигуреска, Пера Трбић, Бранко Матић, Љубомир Милованов, Паја Холин, Коста Дорословачки, Милош Милованов,. По 30 потура Неца Стакић По 20 потура Војновић Никола, Милованов Јоца, Глиша Милованов, Цака и Јоца Џигурски, Милица Спаић, Милан Станковић, Евица ЏПредина, Душан Милованов, Даница Чиплић, Новак Белић, Мита Иличић, Арсен Жекић.

Свима приложницима, и скупљачицама изриче потписана, у име просветне Задруге Српкиња срдачно: Хвала!

У Старом године.

Бечеју, на Бадњи дан 1908.

Емилија Јоцић, председница.

Врла Српкиња. гђа Марија Миланковићка, чланица управе Добротворне Задруге Српкиња у Загребу, потпомаже редовно сваку добру ствар па је даровала на градњу зграде девојачког интерната у Загребу о креном имену св. Ваведенија, 100 К на чему јој се топло захваљује

У Вагребу, на Бадњи дан 19083.

Одбор.

Дарежљива рука племените гђице Нине Николић велепоседнице овдашње, заоденула је и ове године — лицем на ев. Николу — 14 сиротих и притом добрих ученика — ученица разним топлим зимњим оделом, и тим многу сузу бедних утрла.

На овом узвишеном, хришћанске љубави, делу, потписаном је част у име обдарених сиротана и сиротица као и овд. учитељства врлој дароватељци најтоплије захвалити се молећи небесног Оца, да јој њено оронуло здравље поправи и дуг живот, у најбољем здрављу, подари.

Иланча, 8. (21) дец. 1908

Душан Ламбрин

управ. учитељ.

ПОЗИВ НА ПРЕТОЛАТУ.

Наш лист улази с овим бројем у 19. годину. За толико времена имала је наша публика прилике да упозна рад и правац нашег листа Тим правцем ходиће он и даље, само што ће рад свој помножити са пола штампана табака, уз сваки број, као што севећ из овог броја види. На повећани рад гонили су нас и читаоци и сарадници и ми смо их послушали; али за то, ихи молимо, да нас не напусте сад кад смо им савет саслушали, и да и они од своје стране пораде, да се наш лист потпуно одомаћи у српским породицама, јер је њима и намењен

Према повећаном обиму поскочила је и цена 1 круном или 1 динаром, те се за

ову 1904. г. тражи за целу годину 3 круне

или 3'/ динара у злату, а претплата се и у будуће шаље ма једантут за целу годину, јер је то лакше и за наси за прет-

платнике, што ће бити мирни за целу го- ·

дину. Који су послали до сад само 2 круне, молимо, да допуне још једну круну. Претплату из Србије примаће и за 1904. год. књижара Велимира Валожића.

Ко не мисли држати листа, молимо, да врати обратном поштом. Нека напише на адреси само речи: „гејопг-Ојуд6ек“, али молимо, да своју адресу не замажу, да можемо прочитати и знати, ко се брише. Ко год задржи лист сматраћемо га за претплатника, али и ти добиће само прва три броја, па ћемо онда обуставити ако нам не пошљу донде претплату, или писмено не јаве, да ће задржати лист.

Овом приликом захваљујемо се свима сарадницима-цама, као и свима скупљачима и екупљачицама на досадањој потпори и молимо их, да нас и даље потпомажу својом сарадњом.

Свима пак њима, као и читаоцима честитамо нову годину и Богојављенске празнике а целом народу желимо среће, напретка, и лепше будућности.

У Новом Саду 1. Јануара 1904.

Администрација п „уредништво“ „Женског Света“.

Штампарија Ђорђа Ивковића у Новом Саду.

аце ве мада ак (дао а а ља

ар на ава авина

РАНИ МР И РЈ