Ženski svet

144.

ЖЕНСКИ СВЕТ

Бр. 6.

ЗАХВАЛНИЦА.

Госпођа Марија Радосављевић изволела је нашој Добротворној Задрузи Српкиња поклонити 100 круна у спомен своме покојном супругу Васи Радосављевићу, а других 100 круна, у своје име.

Поклонима овим постају гореспоменути добротворима наше задруге, одбор пак изриче овим путем своју најтоплију захвалност на дару.

Из 5. одбореке седнице Добротворне Задруге Српкиња Панчевачких, држане Т. маја 1904.

Ар. Никола Милутиновић, Анка К. Милутиновића, перовођа. председница.

Севетре и браћа покојне Љубице-Миле Барићеве : Марија, Одта, Љубиша и Велизар, поклонили су Добротворној Задрузи Српкиња Панчевачких 100 круна, у намери, да би и на овај начин очували трајну успомену на своју непрежаљену сестру.

Поклоном овим постаје покојница добротворком наше Задруге. А дародавцима изриче одбор добротворне Задруге на дару овим путем своју најтоплију захвалност.

Из 2. одборске седнице Добротворне Задруге Српкиња ПШанчевачких, држане 12. Фебруара по нов. 1904.

Др. Никола Милутиновић, перовођа.

Анка К. Милутиновића, председница.

ЈАВНА ЗАХВАЛА.

После смрти непрежаљеног ми оца Данила Прице, глинског проте, осећала сам се у туђинству усамљена и напуштена, мишљах, да ћу подлећи терету, који ме задеси на крају мојих студија; али сам се преварила. Има још добрих душа у свету и међу тима је и Добротворна Задруга Српкиња Новосаткиња, која ме се сетила у невољи и послала утешнице од 20 круна, за које јој одајем топлу захвалу, а признање ћу јој указати најбоље мојим добрим владањем, што јој овде јавно зајемчујем.

Цириг, 11. (80.) маја 1904

Зора Прица,

студенткиња ФИлОВОФИЈ е

ЧЕСТИТА СРПКИЊА са лепим рукописом, може стално мјесто у једној канцеларији добити.

Предност имају госпођице, које немачким језиком владају.

Понуде треба слати на Друштво „Привредник, Загреб, под шифром „Честита Српкиња“.

ЗАБАДАВДА

један кантар за домаћу употребу.

Из мога препуног стоваришта распродајем по јефтиној цени за приповедање

робе од мексиканског сребра

које су са своје ивврсности у целом свету гласовите и у опште омиљене, и то: 6 ком. ~ ножева; 6 ком. виљушака; 426 ком. кашика; 12 ком. кашика за кафу ; 6 ком особијих десертних ножића ; 6 ком. осо- · битих десертних виљушака; 1 кашика за вађење чорбе; 1 кашика ва вађење млека; 2 ком. елегантна салонска чирака.

, Све те ствари од правог мексакино сребра свега 46 ком. само за 6 Фор. 50 нов.

Сваки купац добија ув горње етвари на покдон сасвим бесплатно и један веома тачан кантар за домаћу употребу, на коме се може измерити 12 и по кила. Мексиканско (амеканско) сребро је потпуно бели метал (и изнутра) ва чију трајност и особити квалитет јамчим 95 година.

Равашиљање поручене робе обавља се тачно или уз предходно пошиљање новца или уплатом у наточ (рег КМаећпаћте) из нашег европског стоваришта.

ЗА 5 КРУНА

шаљем 4'/ киле, око 50 комада мало погрешних Финих

луксузних сапуна

лепо одабраних од ружа, љиљана, јоргована, љубичица, резедо-јазмина и ђурђина. Разашиљем уз плату унапред поштанским поузећем. За 3 фор. 40 нов. уз поштанско поузеће (рег Масћпаћте) један комад ципсанског платна, из којег се може зготовити 6 потпуних мушких или женских кошуља, 90 цм. ширине у извреној каквоћи са јамчењем на 5 година, Многобројна признања имамо.

За 4 љор. 40 нов. Платом у наточ уз поштанско поузеће може се у нас добити за једно елегантно мушко одело 3 метера модерна штофа по избору у свакој боји.

Адреса :

Пепкег Јб75е!, Видаребћ, |

МП., Негпад-иксха 54. 82.

ПИ ИП НИ НИ НИ НННЕ

УМИРЕ

Штампарија Ђорђа Ивковића у Новом Саду.