Ženski svet

168.

СО ГЕФЊАЈ,

Од стране Добротворне Задруге Српкиња Сомборкиња, исписује се стечај ради попуњењи места економке Алумнеума Учитељске Школе Сомборске. Награда је економци 360 К годишње, стан и храна. Из поменуте награде дужна је економка и себи помоћницу држати. Економка је дужна сем тога за тридесет питомаца доручак, ручак и вечеру зготовљавати.

Молитељке имају бити веште у кухнњу, неудатеи примерног религијозно-моралног владања. Молбенице ваља слати на име потписане председнице до Велике Госпође т. г.

У Сомбору, 18. јунија (1. јулија) 1904. год.

Ст. 6. Илиић,

тајник.

Катинка Вукичевић, председвина.

НА ЗНАЊЕ.

Госпођа Олга Коц рођ. СиФниос из Темишвара (Фабрика) има потпун наш лист „Женски Свет“ све од постанка његова, т. ј. од 1886. г. до краја 1908. г. увезан у меким корицама и

КЕНСКИ СВЕТ

даје га по 1 круну од године. Ко би желео то ! набавити, нека се изволи обратити истој госпођи. |

Бр.

СТЕЧАЈ.

Потписана управа расписује стечај за попуну тридесет питомачких места у ђачкој трпези (Алумнеуму) срп. Сомборске учит. школе.

Питомци ће бити подељени у четири разреда. У првом су осморица, који уживају бееплатну храну; у другом су седморица са месечном уплатом од четири круне; у трећем четворица са месечном уплатом од 10 круна а у четвртом разреду биће једанаесторица са месечном уплатом од 2) круна.

Једном примљени питомци морају до краја године у алумнеуму остати, а пристојбе своје дужни су питомци И. разреда на по године унапред; питомци Ш. разреда на три месеца унапред, а питомци ТУ. разреда на два месеца унапред шиљати и то: на благајникињу алумнеума гђу професора Вјеру Радићеву. Уза сваку вовчану пошиљку има се прикључити и 4 потуре на поштански трошак.

Молбенице, уз које има прикључена бити и сведоџба о сиромаштву, имају се потписаној управи поднети најдуже до 2. (15.) августа 1904. год.

У Сомбору, 18. јуна (1. јула) 1904.

Мита Калић,

управитељ.

ЗАВОД ОД ВЊеДаВаааааав6

ЗАБАДАВА

један кантар за домаћу употребу

3 Из мога препуног стова> ришта распродајем по јефтиној цени за приповедање

робе од мексиканског сребра

које су са своје изврсности у целом свету гласовите и у опште омиљепе, и то: 6 ком. | ножева; 6 ком виљушака; 4) 6 ком. кашика; 12 ком. кашика за кафу ; 6 ком особи.их десертних ножића ; 6 ком. особитих десертних виљушака ; 1 кашика за вађење чорбе; 1 кашика за вађење млека; 2 ком. елегантна салонска чирака.

Све те ствари од правог мексакино сребра свега 46 ком. само а 6 Фор. 50 нов.

Сваки купац добија уз горње ствари на поклон сасвим бесплатно и један веома тачан кантар за домаћу употребу, на коме се може измерити 12 и по кила. Мексиканско (амеканско) сребро је потпуно бели метал (и изнутра) за чију трајност и особити квалитет јамчим 25 година.

Разашиљање поручене робе обавља се тачно или уз предходно пбшиљање ковца или уплатом у наточ (рег Масћпаћте) из нашег европског стоваришта.

ЗА 5 КРУНА

шаљем 4'/, киле, око 50: комада мало погрешних Финих

луксузних сапуна лепо одабраних од ружа, љиљана, јоргована, љубичица, резедо-јазмина и ђурђина. Разашиљем уз плату унапред поштанским поузећем. За 3 фор. 40 нов. уз поштанско поузеће (рег Масћлаћте) један комад ципсанског платна, из којег се може зготовити 6 потпуних мушких или женских кошуља, 90 цм. ширине у извреној каквоћи са јамчењем на 5 година, Многобројна признања имамо.

За 4 фор. 40 нов. Џлатом у наточ уз поштанско поузеће може се у нас добити за једно елегантно мушко одело 3 метера, модерна штофа по избору у свакој боји.

Адреса :

Пепкег Јб25е!, Видарезе, |

МИ. Негпад-шега 54. 82.

5

НИНА ННВ

ЗОО МЉДА ВН ваја

ПАУНЗРНА АНА ЧРРН АНА АРА бе У не о

2

Штампарија Ђорђа Ивковића у Новом Саду.