Ženski svet

Бр. 7. и 8. ЖЕНСКИ СВЕТ | Ср 142:

друштво брзо напредовати, јер ће имати треба нашим женскињама па да постану оно велике помоћи у својим женскињама како што су Ческиње, Немице, Швајцаркиње са моралног тако и са материјалног и со- на које се наше женске често позивају, циалног гледишта. Озбиљне, здраве лектире али слабо угледају.

4

КУМ ОВА МИСЛЕ АДА СМЕ

ВЛАДЕ М, ЛУЊЕВИЦЕ,

Т. Живковић.

ДИЈАЛОГ О ЖЕНАМА. Неке мисли врло лепе »УКене су цвеће : Салете ме тада: Препуно красота, Да је нешто уместо ње Које краси пустињу — Унука јој млада. Нашега живота.“ Тако једном рече Па ла приђе мојој руци За столом крај пића — То створење мило, Нежењени Тића. ___А ја бихје пољубио, — »јесу цвеће,“ тврди То би слатко било. Ожењени Јоца; Милу »Само не знам какво: Коприва ил боца“ СРЕЋНА РУЖИЦА. . миту На истоку мајска зора Почиње да руди, ј ИМА СРЕЋЕ ЗА СВАКОГА ... А с' ружицом једна мома Има среће. за свакога — Кити своје груди. И за шустер Перу, Кад узима у женскиња — Е Па јој збори: драга ружо За обућу меру. | Видиш судбу твоју, На грудма ћеш мојим свенут, Због ножица лепи', мали" Не у перивоју. И због оне мере Е лепо би отишао Позавидех лепој ружи И ја»у шустере. Тој царици цвећа, миту Што је тако зором рано —

Угледала срећа.

ТО БИ СЛАТКО БИЛО.

Кад год руку ја пољубим А из груди нехотице Седој баба Кати — Уздах ми се свали:

И кад она после пољуб Аој Боже, да сам био У образ ми врати — Ја тај цветак мали!

Горњи Милановац.

оре >—

Р'О Б. Свезане му руке не може да макне, Од куд робу снаге да он гласно пјева; А карике звече страховито јасно, — Та он снаге има нада му је даде! Не може ни чела свога да се такне — Њему пјесма јадно, болно срце згријева, Опет пјева гласно. Да ће пукнут ланци, то зацијело знаде.

Милан Трифуновић.

о оншнен————----и