Židov

10

Vlasnik: Savez Cijonista u Kraljevini SHS, Zagreb, Ilica 38, I. kat. Odgovorni urednik: Julije Rosenberger, Zagreb, Prilaz 41, 111. kat. Za tiskaru odgovoran: Ivan Sebalj. Zagreb, Petrova ulica broj 4. Tiskara »Merkur« d. d., Zagreb, Ilica 35.

»ŽIDOV c

BROJ

Kupnja i prodaja gumene robe Popravak pneumatika Auto potrebštine K( T OOI.F JURZJI ZA6HEB, R KOUĆEVA »

Delikatesa fl. Goljeušćak n kol|reua u!. 17. imade na skladištu raznih sira, suježeg tešanjskog maslaca, sardina, keksa, bonbona, čokolade, likera, ruma, konjaka i t. d. te se ouime poštouanom opčinstuu najtoplije preporuča.

Skladište benzina, strojnog i autoulja. Petroiej i parafin. IGNAC ASCHER Zagreb. »B« cesta 19a. —> Zagreb.

Rublje za novorođjcnčad, jednostavno i faks vlastiti domaći proizvod, preporuče »E G A«, Hica 53. uz najsolidniju izradbu i uz najniže cijene.

Nadgrobni Spomenici Hz IVADGROBM! OBRUBI« «- R O R Uf ■ €3 K u velikom izboru prekrasno izradjeni od crnog švedskog granita. Labradora, Sienita, svih vrsti mramora kao i domaćeg trajnog kamena, mramorne ploče u svim bojama us najumjerenije cijene kod Kiparstvo i Klesarstvo laroslav Strecha m m. «- r le r Hica brof »tO,

Tvornica amfetničkog poknćtva BOTHE i EHRmHH D. D. ZAGREB Toornlca; Zagreb, Savska cesta broj 25. telefon broj 14 i 19 —99. Brača Stožir k. d., Bjelovar, bavoslav Dukelić, Gospić, Prodaoaona Zagreb, Ilica 38. ulaz ITlesnička ul. telefon broj 17 —76. Depolo i Stipčič, Sušak, Danković I Grujić, fliš, Podružnica: Beograd. Kralja Petra ulica 20. bazar Gtanasijevid I Kompanija Skoplje Josip Pijavić, Split. Proizvadja: pokudtvo svili vrsti I šlepa, kamp'etd uređaj u stanove, banke, tiatele, kavane i restauracije. SKLADIŠTE TAPETA I KOŽNIH GARNITURA.

6 i Izlozi Teslićevih likera skupocjene nagrade aranžerima najljepših izloga Kako su Teslićevi likeri zbog svoje priznate kvalitete postali artikl, koji se općenito i svuda traži, to sam se odlučio, da te likere učinim što pristupnijim širokom općinstvu. Ono treba, da po mogućnosti upozna sve vrsti Teslićevih likera. Za to je već imalo prigode na različitim dosadašnjim izložbama, kao u Zagrebu, Beogradu i Osijeku, gdje je svuda bilo priredjeno besplatno točenje Teslićevih likera. Ovaj put međutim ima publika, da se na drugi način upozori na njihovu valjanost. Kako se Teslićevi likeri prodaju u vrlo ukusnim najraznovrsnijim bocama, to su oni jedan užitak ne samo kad ih piješ, nego i čisto estetički užitak za ljudsko oko. Zato će doskora Teslićevi likeri biti izloženi u trgovinama različitih struka, kavanama, gostionama i drugim lokalima. Odlučio sam, da podijelim čitav niz skupocijenih nagrada onim dučanima, kavanama i drugim lokalima, koji u svojim izlozima ili inače (kavane i restorani na blagajnama) najlepše aranžirat grupe Teslićevih likera. Vlasnici svih tih lokala imat će sada prigode, da pokažu svoj ukus i svoju spretnost. Slijedeće nagrade su izložene za razgledanje publike u niže navedenim draguljarskim radnjama. NAGRADE: IZLOŽENE KOD: Nagrade će se dijeliti na temelju pravoreka neovisnog jurya, koji će razgledavati izloge od 14. do 20. marta. Nagrade će se dijeliti u Teslićevom paviljonu za vrijeme Zagrebačkog Zbora na vinskoj i automobilskoj izložbi 25. marta. Koji bi želili da sudjeluju u tom natjecanju neka za vremena priba\e sve vrste Teslićevih likera. Neka se izvole obratiti na zastupnike za Zagreb tt. Imbro i Miso Berger, Pejačevićevtrg 1. Telefon 5-65 1 J I (