Anali Pravnog fakulteta u Beogradu

тао у ходнику или дворишту јер је одлазио у време кад сам ја долазио на часове. За његову смрт на Факултету, баш у времену између ускршњег у првомајског опуштања, сазнао сам такорећи узгред у једном разговору неколико дана касније. 2 Каква окрутност судбине - двојица колега нз исте генерације, уз то кумови. умрлн су у размаку мањем од пет месеци. Пре Мише умро је бивпш професор и декан Правног факултета Мирко Мирковић а недељу дана после Мише професор Андрија Гамс Ј кога сам десетак дана пре смртп видео на улици. Сувише и за тако старе установе као што је наш Факултет. To и наша општа пометеност нека буду објашњење што тако мало речи посвећујемо онима који су нашем Факултету и друштву дали највише што су могли. Заслужили су.да по томе остану упамћени.

Момир Милојевић

2 Говори на комеморативној седници нису објављени ни у Аналима ПравноГ сракултета у Бео Граду ни у Архчву за правне и друштвене науке.

3 О смртн Мирка Мирковића није било помена ни у Апалима ПравпоГ факултета у Бео Граду ни у Архиву за правне и друштвене науке док су говори на комеморацији Андрији Гамсу објављени у Аналима ПравноГ факултета у Бео Граду, 1997, бр. 4-6, стр. 620-634.

614

In mcmoriam - Сазвежђе смрти (стр. 611-614)