Anali Pravnog fakulteta u Beogradu

има више објављених радова који се цитирају, уз годину се додају латинична слова a, b, с, d, итд., после чега следи само број стране. Пример: М. ПетровЛћ (1995а), 67.

5. Уколико се цитира текст са више страна које су тачно одређене, оне се раздвајају цртицом, после чега следи тачка. Уколико се цитира више страна које се не одређују тачно, после броја који означава прву страну наводи се „и даље“ с тачком на крају. Пример: М. Петровић, 53-67. Пример: М. Петровић (1995а), 53 и даље.

6. Уколико се цитира податак с исте стране из истог дела као у претходној фусноти, користи се латинична скраћеница за ibidem у курзиву, с тачком на крају (без навођења презимена и имена аутора). Прттер; Ibid.

Уколико ce цитира податак из истог дела као у претходној фусноти, али с различите стране, користи се латинична скраћеница ibid , наводи се одговарајућа страна и ставља тачка на крају. Пример; Ibid., 69.

Када се цитира чланак у зборнику радова на енглеском или другом страном језику, после назива зборника који је писан италиком, у загради се наводе имена уредника. Уколико их је више ставља се назнака ~eds.“ пре њихових имена, а ако је само један уредник, назнака пре његовог имена је ~ed.“ односно одговарајућа скраћеница у друшм језику (нпр. у немачком ,Hrsg.“). Када се цитира чланак у зборнику радова на српском или другом језику овог говорног подручја, после назива зборника који је писан италиком, у загради се наводи име или имена уредника са назнаком „ур.“ пре имена. Пример: A. Buchanan, „Liberalism and Group Rights“, Essays in Honour of Joel Feinberg (eds. J. L. Coleman, A. Buchanan), Cambridge University Press, Cambridge 1994, 1-15.

7. Прописи ce наводе пуним називом y курешу - обично, потом се курзивом наводи гласило у коме је пропис објављен, а после зареза број и шдина објављивања, поново у куренту - обично.

Уколико ће се поменути закон цитирати и касније, приликом првог помињања после црте наводи се скраћеница под којом ће се пропис даље појављивати. Пример; Закон о облишционим односима - ЗОО, Службени лист СФРЈ, бр. 29/78 или Закон о швршном поступку - ЗИП, Службгни гласник PC, бр. 125/04.

240

Анали Правног факултета у Београду; година LXV, 3/2017