Arhiv UNS — Zabava

Koristeći se bridovima (ivilanova, udarite po ieđima u ite udaraca. Ovo treba radii brzo naizmenično udaraju-7i pa drugim dianom. Ovo i cirkulaciju krvi i opušta naliće. Prsti i zglobovi treba m opušteni, a ruke što bliže ugoj. Prekrijte ovim pokretipovršinu leđa, kao na priskici. Siika 6. Dianove obe ruke namestite u položaj kao na slici i udarajte po ledima sa blagim pritiskom. Ovo bi trebaio da proizvede glasno pljeskanje ali neće biti bolno niti za vas niti za vašeg partnera.

Siika 7. Počevši od donjeg dela kičme prema gore pritiskajte palčevima duboko i jako u meso i malim kružnim pokretima masirajte. Ovo ponovite nekoliko puta.

. Ponovite iste pokrete kao i, ali sada pritisak vršite palsrema skici sa slike 9.

Siika 11. Stavite jednu ruku preko druge. Laganim pokretima napravite veliku osmicu, kao na slici. Ove pokrete ponovite nekoliko .puta, Pritisak povećavajte prema potrebi.

Slika 12. Kada završite sa prethodnim pokretima postavite ruke kao ; na slici i iaganim polukružnim poikretima masirajte vršeći pritisak zglobovima naizmenično jednom pa drugom rukom. Masažu završite iaganim pljeskanjem po celim leđima.

43