Arhiv UNS — Zabava

MASAŽA POMOGNITE MU DA SE OPUSTI

Sllka 3. Počnits masažu pritiskom na krsta dlanovima obe ruke sa obe strane kičme. Polako pomerajte dlanove na gore pritiskajuči u isto vreme. Pređite dlanovima preko ramena i vratite se ponovo dole prema priloženoj skici. Laganim pokretima obuhvatite čitava leđa sve dok se vaš partner ne opusti.

Siika 4. Konsteći se obema rukama obuhvatite što više možete mesa, stisnite i laganim pokretima radite đlanovima naizmeničnc napred-nazad prema priloženoj skici. Počnite sa desne donje strane leđa, pređite nagore do ramena i opet nazad levom stranom leda do doie, a onda i sa obe strane kičmenog stuba.

Sllka 8. Savljte prste kao na slici i laganim i velikim kružnim pokretima masirajte. Pritisak na rebrima treba da bude blaži. Sada zamolite partnera da stavi ruke jednu preko druge i da se licem nasloni na njih. Glava ne sme biti okrenuta na stranu. Ovo će vam omogućiti masažu vrata i ramena.

Slika 9. Laganim pokretima preko ramena i uz vrat masirajte celom površinom dlanova. Neka vam ruke budu opuštene. Svakli put kada počinjete masažu novog dela tela počinjete nežnim pokretima. a kasnije pritisak pojačavajte.

42